Konu
:
Sultan Tatlısı
Yalnız Mesajı Göster
Sultan Tatlısı
06-19-2008
#
1
suskun
Sultan Tatlısı
1 su bardağı eritilmiş margarin
2 su bardağı un
1 adet yumurta
2 su b
ardağı çekilmiş badem
1 tatlı kaşığı yoğurt
yarım limonun suyu
1
5 çay bardağı su
1 tutam tuz
şurubu için:
2 su bardağı toz şeker
2 buçuk su bardağı su
1
5 su bardağı yarım limon suyu
Yapılışı
Una, yumurta, tuz, limon suyu, yoğurt ve suyu ilave ederek yoğurun
Hamuru 15 dakika dinlendirin
Hamuru oklava ile ince bir yufka şeklinde açın
Kenarlarını keserek dikdörtgen haline getirip bademi serpin
Geniş kenarından başlayarak sıkı bir rulo şeklinde sarın
Uç kısmına yumurta akı sürüp yapıştırın
Elde ettiğiniz rulo hamurunu 4/5 cm eninde dilimleyin
Kesilmiş tarafları üste gelecek şekilde aralıksız olarak yağlanmış tepsiye dizin
Eritilmiş margarini üzerine gezdirin
Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 25 dakika pişirin
Şurubu hazırlamak için, toz şeker ve suyu tencerede kaynatın
Şurup kıvamını alınca limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın
Fırından çıkarttığınız tepsi tamamen soğuyunca şurubu sıcak olarak dökün
Şurubunu çekince kaymak ve şam fıstığı eşliğinde servis yapın
__________________
'' Milli
Benligini
Yitirmi
s
Uluslar
Başka
Milletlerin
Avıdır
!!!! ''
Mustafa
Kemal ATATÜRK
suskun
Kullanıcının Profilini Göster
suskun tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul