Konu
:
Hurmalı Baklava
Yalnız Mesajı Göster
Hurmalı Baklava
06-19-2008
#
1
suskun
Hurmalı Baklava
5 adet milföy hamuru
250 gram hurma
100 gram ceviz
2 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı su
1 yumurta sarısı
Yapılışı
Milföy hamurlarını 4 eşit kare parçaya bölün
Hurmaların çekirdeklerini çıkarıp, cevizle birlikte robotta çekin
Her milföy parçasının üzerine birer tatlı kaşığı hurmalı iç koyup, bohça şeklinde kapatın
Üzerine yumurta sarısı sürüp, 180°C fırında kızartın
Toz şekerle suyu kaynatıp şurup hazırlayın
Soğutun
Fırından çıkan tatlının üzerine döküp soğuyunca servis yapın
__________________
'' Milli
Benligini
Yitirmi
s
Uluslar
Başka
Milletlerin
Avıdır
!!!! ''
Mustafa
Kemal ATATÜRK
suskun
Kullanıcının Profilini Göster
suskun tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul