06-18-2008
|
#1
|
b@ron
|
Kestaneli PERDE PİLAVI
KESTANELİ PERDE PİLAVI
Malzemeler
Yarım kg kestane
1,5 su bardağı baldo pirinç
2,5 su bardağı sıcak su
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağı
Ayrıca 1 tatlı kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuşüzümü
40 gr badem
Tuz
Hamur için;
1 yumurta
1 yemek kaşığı yoğurt
5 yemek kaşığı su
tuz
aldığı kadar un
Yapılışı
Pirinci sıcak tuzlu suda 1 saat bekletelim Kestaneleri çizip, az suyla haşlayalım ve soyalım Bademleri sıcak suda birkaç dakika bekletip soyalım Sıvıyağı pilav tenceresine koyup, dolmalık fıstıkları pembeleştirelim Yıkanıp, süzülmüş pirinçleri, tuz ve tereyağını ekleyip, 5 dakika kavuralım 2,5 bardak sıcak suyu, kuşüzümlerini ve soyulmuş kestaneleri ekleyip, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirip, ocağı söndürelim 15 dakika demlendikten sonra yavaşça karıştırıp, tekrar kapağını kapatalım
1 tatlı kaşığı tereyağı ile kalıbı yağlayalım (Ben 22 cm çapında teflon kek kalıbı kullandım Yoksa borcamda olabilir ) Soyulmuş bademleri kalıbın dibine ve yanlarına yapıştıralım Yağın iyice donup, bademlerin daha iyi tutması için kalıbı 10 dakika buzdolabında bekletelim
Yumurta, yoğurt, tuz, su ve un ile yumuşak bir hamur yapalım Hamuru iki parçaya ayıralım (parçaların biri büyük, biri küçük olsun) Büyük olan parçayı 40 cm kadar açıp, kalıbın içine dikkatlice serelim Ilık pilavımızı içine dökelim Hamurun küçük parçasını 25 cm büyüklüğünde açıp, kalıbın üzerine örtelim İki yufkanın kenarlarını birbirine tutturalım 200 derece ısıtılmış fırında 25 dakika kızartalım Fırından çıkarınca 15 dakika dinlendirip, servis tabağına ters çevirerek çıkaralım, dilimleyerek servis yapalım
MİSKET KÖFTELİ SEBZELİ PİLAV

Malzemeler
1,5 su bardağı baldo pirinç
2,5 su bardağı sıcak su
1 avuç arpa şehriye
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı tereyağ
1 havuç
4 yemek kaşığı bezelye konservesi
150 gr kıyma
tuz, karabiber
Yapılışı
Pirinci 1 saat önceden ılık tuzlu suya ıslatıyoruz Tencereye sıvıyağı koyup küçük küpler halinde doğranmış havucu biraz soteliyoruz Arpa şehriyeyi katıp hafif pembeleşene kadar karıştırıyoruz Tereyağını ekliyoruz Yıkanıp süzülmüş pirinci ve tuzu ekleyip 5 dakika kadar kavuruyoruz Suyunu ve bezelyeleri ekleyip kapağı kapatıyoruz Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirip demlenmeye bırakıyoruz Kıymayı tuz ve karabiberle yoğurup minik köfteler yapıyoruz Bu köfteleri küçük bir tavada yağda kızartıyoruz Demlenmiş olan pilavımıza ekleyip karıştırıyoruz Afiyet olsun
alıntı
|
|
|