Konu
:
Erkeğin Elinden Yemek Kitabı :)
Yalnız Mesajı Göster
Erkeğin Elinden Yemek Kitabı :)
06-16-2008
#
1
Equinox
Erkeğin Elinden Yemek Kitabı :)
Domatesli Biberli Yumurta
Buyukce bir tavaya yag domates ve biber koyup bir sigara yakiyoruz
Sigaranin kulu yere dusmek uzereyse yumurtalari eklemenin zamani gelmis
demektir
Yumurtalari kirip sigaramizi bitiriyoruz
Pismistir herhalde
ocagin altini kapatiyoruz
Makarna
Bir tencere dolusu sicak suya makarna posetini bosaltip maç izlemeye
basliyoruz
Ilk yarinin ortalarina dogru kalkip altini kapatiyoruz
Tencerenin icinden sectigimiz makarnayi fayansa firlatiyoruz
Yapisirsa
pismis demektir
Devre arasinda hala icinde su kaldiysa tencerenin kapagini
kapatip lavabodaki en kirli tabagin uzerine dogru dokuyoruz
(o zaman hem
tabak temizleniyor hem de makarnalar catalla yenebiliyor) Uzerine ketcap
sıkip yiyiyoruz
Not: Fayansa firlattiginiz makarnayi bi ara oradan alin
Sayica fazlalastiklarinda bazen hangisini firlattiginiz karisiyo
Pilav
Pilav aslinda basit bir yemek degil
Aranan kriterler var
Tuzlu yumusak ve
tane tane olmasi gerekiyor
Sonuncusu kolay
Pirincleri tek tek
pisirdiginizde tane tane oluyorlar ama uzun suruyor
Maharet hepsini bir
arada pisirebilmekte; ama cok da sorun etmeyin
Nasil olsa icine yogurt
koyup bulamac haline getirdigimizde hepsi birbirine yapisiyor
Kisaca yag
koyup uzerine pirinc ekliyorsunuz
Sonra da su ve tuz koyup pisiriyorsunuz
Hem bunu suzmeye de gerek yok
Patates Kizartmasi
En kolay islerden biri
Patatesleri soyup parmak gibi kesiyorsunuz ve
kizgin yaga atiyorsunuz
Tek yapmaniz gereken altini zamaninda kapatmaniz
Yoksa tencere alev alabiliyor
Bu yuzden sadece tv'de pembe dizi varken
yapin
Bir de diger yemeklerin aksine bunu tencereden yiyemiyoruz
Mutlaka
tabaga koymak gerekiyor
Onun disinda cok kolay
PUF NOKTALARI
1-) Yemekleri daima tencerenin icinden yiyin
Boylelikle tabak kirletmemis
olursunuz
2-) Asla sade pilav yapmayin
Domatesli pilav yaptiginizda altini
tuttursaniz bile renginden anlasilmaz
3-) Mutlaka soganli bir yemek yapacaksaniz asla sogana dokunmayin
Ozellikle rendelediginizde elleriniz cok kotu kokuyor
Bunun yerine sogana
ekmek tahtasiyla bes alti kez vurmayi deneyin, ayni isi gorur
4-) Patates kizartacaksaniz soydugunuz patatesleri asla yikamayin
Kizgin
yaga attiginizda cok kotu patliyorlar
5-)Yemekler asla kendi baslarina hareket etmezler
Sayet gecen ay
yaptiginiz tavuk kendi kendine kimildamaya basladiysa kurtlanmis demektir
Sakin yemeyin
6-) Sebzeleri pisirdikce vitamin degerleri duser
Mumkun olduğunca
oldugunca cig tuketin
7-) Karpuz tabaga koyulmamasi gereken bir meyvedir
Ikiye ayirip ortasindan
kasıkla yiyebilirsiniz
Tencere kapagi en mukemmel tabaktir
8-)Buzdolabinin sebzelik olarak adlandirilan kismi yemeyi dusunmediginiz
seylerin saklanmasi icin idealdir
Bu bolume konan seyler nasil olsa bir
sure sonra unutulur
9-) Sebzeligin kapagini sıki kapatirsaniz curuyen seylerin kokusu dolaba
daha az yayilir
10-) Spagetti pakedini acmak icin pakedi ortasindan sıkica kavrayin ve
altini tum gucunuzle fayansa vurun
Pakedin ust tarafi yirtilacaktir
Belki
bu islem sirasinda makarna unufak olabilir ama risk almaya deger
Ozellikle
misafirlerin yaninda yapmanizi tavsiye ediyorum
Oyle daha guzel, bu size
cok maco bir hava verir
__________________
CHP’siz Atatürkçü,MHP’siz milliyetçi,AKP’siz Müslümanım,Allah istismarcılardan korusun
Equinox
Kullanıcının Profilini Göster
Equinox tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul