Malzemeler:4 yufka 4 yumurta akı 250-300gr kıyma 3 kuru soğan, (yemeklik doğranmış) 1 yemek kaşığı biber salçası yarım çay bardağı bulgur 1 çay bardağı sıcak su yarım su bardağı ceviz içi, (dövülmüş) 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber 1 su bardağı maydanoz, (doğranmış) 1 yumurta galeta unu Hazırlanması:Kıymayı soğanla kavurun Biber salçasını ekleyin Bulguru ve suyu da ekleyip pişirin Piştikten sonra ocaktan alıp ceviz, tuz, karabiber ve maydanoz ilave edin 4 yumurta akını çatalla iyice köpürtün Bir yufkayı masaya yayın Üzerine fırça ile yumurta akı sürün İkinci yufkayı üzerine serin Onun üzerine de yumurta akı sürün İki katlı yufkayı 8 eşit parçaya kesin Her bir parçanın geniş kenarına kıymalı içten koyup sigara böreği sarar gibi -ama sigara böreğinden geniş olacak şekilde- sarın Aynı işlemi kalan iki yufka için de tekrarlayın 1 yumurtayı çırpın Sardığınız yufkaları önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın ya da 200C fırında pişirin(kızartınca çok lezzetli oluyor ama; daha az kalori daha az yağ derseniz fırında pişirmeniz daha uygun olacaktır) Afiyet olsun
Fani kalbimde ölümlü olarak kalacak olsan da; ölümsüz ruhumda ebedileşeceksin