Konu
:
Kestaneli Tavuk
Yalnız Mesajı Göster
Kestaneli Tavuk
06-11-2008
#
1
Berna
Kestaneli Tavuk
Malzemeler:
25gr tereyağı
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
2 soğan, (doğranmış)
1 tatlı kaşığı toz zencefil
1 tutam tel safran
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tavuk, (parçalara ayrılmış)
tuz ve karabiber
1 veya 1,5 yemek kaşığı bal
500gr kestane, (pişmiş)
Hazırlanması:
Tereyağını ve ayçiçek yağını tencerede ısıtın
Soğanları ekleyin, tencerenin kapağını kapatıp ara sıra karıştırarak soğanların yumuşamasını sağlayın
Soğanların renkleri değişmeye başlayınca zencefil, safran ve tarçını ilave edin
Tavuk parçalarını ekleyip tuz ve karabiber serpin ve hafifçe kahverengileşmelerini sağlayın
250ml suyu tencereye ekleyin
Tavukları en az bir defa çevirerek pişirin
(Çevirdiğiniz zamanlar dışında tencerenin kapağı kapalı olsun
) 15-20 dakika sonra göğüs etini, 25 dakika sonra da tüm etleri tencereden çıkartın
Soğanları pişirmeye devam ederek yoğun kahverengi bir sos elde edin
Sosunuz olunca balı ekleyin (yazar 1 yemek kaşığı kullandığını belirttiği için ben de o kadar kullandım) Tadını dengelemek için yeterince tuz ve karabiber serpin
Kestaneleri ekleyip 5-10 dakika pişirin
Tavuk etlerini yeniden ekleyip onlarla da birkaç dakika daha pişirin
Kestaneler yumuşayıp tavuk ballı aromayı çektiği zaman yemeğiniz hazırdır
Afiyet olsun
:38:38
__________________
Fani kalbimde ölümlü olarak kalacak olsan da; ölümsüz ruhumda ebedileşeceksin
Berna
Kullanıcının Profilini Göster
Berna tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul