Yalnız Mesajı Göster

Cevap : Deniz Gezmiş Neden İdam Edildi?

Eski 06-08-2008   #10
XZAFERX

Cevap : Deniz Gezmiş Neden İdam Edildi?

Alıntı:
cansel tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
12 martın hukukla ilgisi olmayan özel bir yeri vardır bu özel konumda deniz ve arkadaşları TCKnın 146 maddesi gereğince yargılanmış ve hüküm infaz edilmiştir 12 martın mahkeme başkanları ve yargıçalrı ön yargılı ve taraf olan kişilerden oluşturuldu idam hükmünü veren ankara sıkıyönetim başkanı ben hayatımda askeri görevler dışında poltik görevlerde yabtım demiş ve mahkemenn niteliğini göstermiştir anayasa madde168 ise her kim silahlı cemiyet ve çete kurmar böyle bir cemiyet içine girerse 10 yıldan aşağı olmamak üzere hapis cezasına çarptırılı yer almıştır buna göre denizlerin hapis cezası alması gerekirdi deniz ki öle bir insan ki hiç bir zaman suçsuz bir kişiye ateş etmemiş havaya ateş etmiş sadece yanlışıkla bir kadının elini vurmuş onunda tedavi parasını vermiş çaldıkları parayı da inandıkları savaştıkları şey uruna almışlardı ama o dönemki bozuk düzen kurban istediği için denizler haksız yere idam edildiler onlar birer devrimci olarak darağacında can verdiler Yaşasın Denizler Yaşasın Tam Bağımısız Türkiye
teşekkürler