Yalnız Mesajı Göster

Sevgi Kalp Kırar

Eski 06-03-2008   #1
Equinox
icon110

Sevgi Kalp Kırar

Uçurumun kenarında sallanan bir hayat Bir adım ilerisi son bir adım gerisi yaşam olan bir hayat Uç noktalarda sürünen ve asla orta yolun bulunmadığı sonsuz bir cehennem Neden? Nasıl? Nerede ? sorularının hiç birini bünyesinde barındırmayan bir sefillik

Oğlan bütün bunları düşlediği uçurumun kenarında düşünüyordu Üzerinde O’nun aldığı kahverengi gömleği ile O’nunla aldığı kot pantolonu vardı Rüzgar saçlarının arasında dolaşırken o fısıldamaya devam etti :

“ Sevgi kalp kırarmış gerçekten de “ dedi Bakışlarını denize indirdi Ayaklarının altında köpüren ve her an onu almayı bekleyen denize Bir adımı ile bu hayatı sona erdirirdi Bir adımı ile bu hayatı devam ettirirdi Pek fazla nedeni yoktu yaşamak için

Anılar oğlanı rahat bırakmadı

“ Günaydın sevgilim “ dedi kız gülümseyerek “ Umarım rahat uyumuşsundur”

Kız için oğlanın bu gün normal ve mutlu olması önemliydi Ona söyleyecek haberleri ve yapacak işleri vardı ki bu oğlanın moralini çok bozacaktı

Oğlan kıza bakarak sıcacık gülümsedi

“ Seni görüp de iyi olmamak ne mümkün “ dedi ve sonra masaya oturdu

Kahvaltı masasında hiçbir eksik yoktu Oğlanın en sevdiği içecek olan portakal suyundan en sevdiği peynire kadar her şey gönlüne göreydi

“ Hayırdır birtanem ? Bu güzel sofrayı neye borçluyum?” dedi kıza hafifçe gülümseyerek

Kız, oğlanın her şeyi hemen anladığını biliyordu Evet söyleyeceklerine hazırlanması gerekiyordu Gülümsemesi soldu kızın ve o sırada açık pencereden serin bir rüzgar esti Bütün deniz kokusunu mutfağa doldurdu Rüzgarla birlikte bir kelebekte girmişti içeri Kanatlarında mavi ve kırmızı benekleri olan adeta ışıkla dans eden bir kelebek

Kız rüzgarın sözünü kesmesini toparladıktan sonra

“ Sana söylemek istediğim bir şey var hayatım “ dedi Oğlanın gözlerinin içine baktı “ Artık bitti “ dedi ve ekledi “ Başka birine aşık oldum fakat seni hala sevdiğimden emin olabilirsin

Oğlanın içtiği portakal suyu boğazını yaktı sözleri duyunca “ Herhalde şaka yapıyor “ diye düşünürken bardağı masaya koyup ağzını sildi

“ Eğer bu şakaysa çok kötü bir şaka olmuş sevgilim” dedi oğlan

Kız kafasını iki yana salladı Şaka değildi Gerçeğin ta kendisiydi

O sırada birbirlerine o kadar dalmışlardı ki iki genç başlarının üzerinde uçan mavi ve kırmızı benekli kanatları olan kelebeği fark etmediler

“ Bunların hepsi gerçek olanlar Kalbimin dışa dökümü de diyebilirsin Aşk başka bir şey sevgi başka bir şey Ben ona aşık oldum fakat senin her zaman özel bir yerin olacak inan bana” Dedi kız

Oğlan kulaklarına inanamadı Sandalyesini arkaya ittirerek ayağa kalktı Elindeki mendili masaya bıraktı Bir damla göz yaşı yanaklarından kayıp, çenesinin altında kayboldu O sırada kanatlarında mavi – kırmızı benekleri olan kelebek uçmaya daha fazla dayanamadı Sırt üstü yere düşmeye başladı Kanatlı ters katlandı Kelebek için uzun oğlan için kısa bir anda masanın ortasına ölmüş olarak düştü

Oğlan kelebeğe baktı

“ Sana olan sevgim tıpkı buna benziyordu O kadar güzeldi ki – o kadar güzeldin ki – dokunmaya bile kıyamadım Fakat bir gün kanatlarında ki tozların uçmasından hep korktum Çünkü o zaman uçamazdın Şimdi aşk kısa ömrünü tamamladı Yeni kozadan yeni bir sevda yarattı demek Peki “ dedi oğlan Gözlerinden istem dışı yaşlar boşalıyordu Suratında hiçbir ifade yoktu Göz yaşları o ifadesiz suratından akıp gidiyordu Onları silmek için hiçbir şey yapmadı

Anılar çekilip içinde bulunduğu durumu hatırlatınca kendine geldi oğlan Şimdi gerçekten bir seçim yapmak zorundaydı Uğruna her şeyini koyduğu, deli gibi sevdiği kız için ölmek mi, yoksa kendisi için yaşamak mı ?

Bir adım, her şeyi değiştirecek bir adım İleri ya da geri bir tek adım, ölüm ya da yaşam demekti

Rüzgar bir kez daha yüzünü yalayıp geçti

Oğlanın gözleri tekrar ağıtlarına geri döndü Yüzü kendi yaşlarıyla sırılsıklam olana kadar devam etti ağlamaya

Sonrasında kara verdi

Bir adım attı geri ya da ileri bir adım yaşama ya da ölüme bir adım

“ Sevgi kalp kırar ve sevgi zayıflıktır “ dedi son olarak

okurken kendimi yaşadım sanki, alıntıdır Yazanın yüreğine sağlık