Yalnız Mesajı Göster

Cevap : Sağlık Makaleleri (Arşiv)

Eski 05-17-2008   #205
rock_alltime
Varsayılan

Cevap : Sağlık Makaleleri (Arşiv)



Kalp hastalıkları 'Balık' tavsiyesi

--------------------------------------------------------------------------------

Kütahya Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) Hastanesi doktorlarından Enis Koçak, kalp hastalarının içerdiği koruyucu yağ asidi sebebiyle balığı sofralarından eksik etmemesi gerektiğini söyledi
Kalp ve Damar Hastalıkları Mütehassısı Dr Enis Koçak, balıkta herkes için yararlı B, A ve D vitaminlerinden bol miktarda bulunduğunu bildirdi İhtiva ettiği koruyucu yağ asidi ile balığın kalp hastaları için önemli bir gıda olduğunu belirten Enis Koçak, "Balıkta doymamış yağ asitleri fazla İçerdiği koruyucu yağ asidi ile balık, kalp hastalarının tercih etmesi gereken bir gıda Bu özelliği ile tam bir kalp dostu Balık üstelik kolesterol açısından da fakir bir et Bu açıdan kırmızı ve beyaz etten daha sağlıklı olan balık düzenli olarak tüketilmeli" dedi
Balıktan istenen faydanın sağlanabilmesi için pişirilmesine de dikkat etmek gerektiğini vurgulayan Enis Koçak, "Balığı ızgarada ya da fırında pişirmek daha sağlıklı Yağda kızartıldığı zaman kolesterol ve yağ oranı artıyor Avantajını kaybediyor" diye konuştu
Koçak, bol miktarda B, A ve D vitamini bulunan balığın her yaşta insan için çok besleyici olduğunu sözlerine ekledi

Alıntı Yaparak Cevapla