05-11-2008
|
|
bonsoir
|
Evliliği Pekmez Sandım(Yaşanmış bir hikaye)
SADECE KADIN
Ayşegül meyve tabağını Ömere uzatırken aklına sabah atlattığı kaza geldi
_Bu gün az daha ölüp gidiyordum Meyve yerine helvamı yiyor olabilirdin kocacığım!!!
-Allah korusun ne olduki ?
-Sabah Leylaya giderken karşı kaldırımda Perihan'ı gördüm,ona yetişeyim derken kendimi caddeye attım Tabii gelen arabayı görmedim Kadıncağız bana çarpmamak için kaldırıma çarptı Hayır öldüğüme yanmıycam bir kadının kaza yapmasına sebep olduğum için üzülüyorum Ölseydim eminim herkes o kadıncağızı suçlayacaklardı Kadınlar trafiğe çıkmasın diye erkekler aleminde söylemler olabilirdi
_Benim vicdanlı karıcığım Kendinden vazgeçmiş kaza yapacak olanı düşünüyorsun!!!
_Yaaa espiri bir yana ciddi ciddii kör yola gidiyordum
Ayşegül
_İyiki ölmedim değil mi? diye sordu
_Böyle soru olurmu hiç Tabi ki iyi ki ölmedin Senin ölmeni düşünemiyorum bile
Çocuklar perişan olurlar sen siz   
Ayşegülün rengi attı
_Perişan olurlar çocuklar doğru  Bunu ben niye düşünemedim,dedi ters ters
sonra ayağa kalktı 
_Uykum geldi ben yatacağım,diyerek odadan çıktı
Ömer Ayşegülün neden canının sıkıldığını anlamadı
_Ne oldu şimdi ? seni kızdıracak ne yaptım şimdi?
_Hiç birşey yok ,dedi kapıdan çıkarken
"hiçbirşey yoksa,daha da kötü"diye söylendi Bu seni biraz daha süründüreceğem,canımın neye sıkıldığını sen bulacaksın"demekti ki yandım dedi Belkide daha önce yaptığım bir hata aklına gelmiştir ona kızmıştır diye düşündü
Kapıdan girerken günün nasıl geçti diye sorarak eşini öpmüştü Çorabınıda salondaki sehpanın üstüne koymamıştı Klozetin kapağınıda açık bırakmamıştı Böyle olsa ancak 10 dakika kızar dı Özel bir gün mü diye aklından geçirdi ve düşündü ,hayır özel bir gün de değildi Eşinin doğum gününü unutmamıştı,güzel bir hediyede almıştı,elilik yıldönümü de değildi Aceba o konuşurken gözüm tv yemi kaydı dedi kendi kendine Ayşeğül buna çok kızardı çünkü
Hemen yatak odasına çıktı,Ayşegül yorganı başına çekmiş uyuyor gibiydi Ömer uyuduysa rahatsız etmek istemedi Tam oda dan çıkıyordu ki Ayşegülün iç çekişini duydu Ağladığına göre onu çok kırmıştı Hemen yanına uzandı
_Hayatım çok özür dilerim Sen konuşurken gözüm tv ye kaymış olabilir Ama inanki seni dikkatle dinliyordum dedi
Ayşegül bu sefer hıçkırarak ağlamaya başladı Ömer ne diyeceğini bilemedi Demekki sorun daha büyük diye geçirdi içinden
_Canım lütfen hatamı söylermisin
ama Ayşegül onunla hiç konuşmadı
Ertesi gün Ayşegül ağlamaktan şişmiş gözlerle kalktı ama hiç konuşmadı Ömer de üzerine gitmemeye karar verdi Birkaçgün sonra hatamı yüzüme bağırarak söyler diye düşündü
Basit bir hata bu kadarda büyütülmez ki diye düşünerek Ömer de tüstü hiç konuşmadı
Nihayet 2 hafta sonra Ayşegül "Boşanmak istiyorum "diye Ömere söyledi
_Boşanmak mı!!!! diye şaşkın şaşkın baktı karısına
_Evet hemde en kısa zaman da Merak etme çocukları sana bırakmam Perişan olmazlar
_Bir mahzuru yoksa neden boşanmak istediğini sorabilirmiyim
_Zaten biliyorsun ama yinede söyleyim Yanında hiçbir değerim olmayan biriyle yaşamak istemiyorum
_Benim için değerinin olmadığına nasıl karar verdin??
_Sen söyledin O akşam
_Ne zaman?
Kaza atlattığımı söylediğimde
_Güle güle ölebilirsin Benim için bir mahzuru yok Sadece çocuklara yazık olur ,onlar perişan olurlar,dedin
_Öyle birşey söylemedim
_Demedin ama sözlerinden o anlam çıkıyor
_Ben unutmuşum tam olarak o akşam ne dedim
_Aman öleyim deme çocuklar perişan olurlar,Bu ne demek,benim için önemli değilsin Ayşegül giderse Fatmagül gelir Demekten başka nedir
_Hayatım yanlış anlamışsınSen benim için çok değerlisin Ne bileyim o akşam birdenbire çocuklar aklıma geldi
_Tamam işte Beni gerçekten sevseydin eğer ,çocuklar değil ,kendin aklına gelirdi Ben sensiz ne yaparım derdin
_Delisin sen seni ne kadar sevdiğimi biliyorsun Ağzımdan o anda çıkıverdi işte  
_Çocukların anasıyım diye seviyorsun herhalde    
Seni sevmemle ne alakası var????
_Yot mu?
_Tabi ki yok
_İyi buna sevindim,Ben senin gözünde çocuklarıyın annesi değil sevdiğin kadın olarak değerli olmak istiyorum Seninle olan ilişkimize hiçbir zaman çocukları karıştırma
Ömer Ayşegülün elini tuttu _
_Tamam bir daha dikkat ederim dedi
_Etsen iyi olur Beni çok üzüyorsun Eve geldiğinde ikimize birden- nasılsınız-diyorsun İkimizin hatrını ayrı ayrı sormak zormu Benimle bir erkeğin bir kadınla ilgilenmesi gerektiği gibi ilgilenmeni istiyorum
_Seni kırdığım için çok üzgünüm hayatım sözlerimden böyle bir anlam çıkardığın için üzgünüm Ama sende çok uzattığın için suçlusun Sana sorduğumda söyleseydin bu kadar üzülmezdik
_Hatanı fark etmeni bekledim
_Hayatım şunu artık anlasan iyi olur Erkekler kadınlar gibi hassas düşünmemiz Erkeklere
Makinaları sor, futbolu sor Her türlü tamir işlerini göster ama kadın kalbini sorma onu tamir etmeye gelince elleri ayakları dolaşır Gerçekten kadınları anlamak çok zordur
_Hiç te zor değil
_Bence zor Okadar detaycı bir kalbe sahipsinizki bazen ne söyleyeceğimi bilemiyorum
_Çok abbarttın, o kadarda değil düşünmeden konuşma yeter Bu erkeklerin bahanesi Ogün kü olaya dönelim
Sen bir kaza atlattığını söylesen Bende "Aman ölme çocuklar üzülür "desem ne hissederdin
Ömer bir süre sustu _
_Galiba haklısın Böyle bir şey söylesen hiç hoşlanmazdım
ama bu sözü ben söyleyince böle bir anlama geldiğini düşünemedim
_Eeeee kadınları anlamak o kadar da zor değilmiş Şimdi sor bakalım"Beni seviyormusun "diye
_Beni seviyormusun"diye sordu ömer
__Tabii seviyorum çünkü sen çocuklarımın babasısın
Ömeni yüzü asıldı
_Ne yani çocuklarının babası olmasam sevilecek özelliği olacak adam değilmiyim???
Ayşegül kah kahalarla güldüüü
_Bak seni nasıl da tuzağa düşürdüm İşTE benimde söylemeeye çalıştığımda sadece ve Sadece buydu dedi
BeYlEr saDeCe bİRaz EmpATİ :notworthy:
2 Hikayede buluşmak dileğiyle    :notworthy:2 Hikayemiz "Evliliği pekmez sandım"
|
|
|