Yalnız Mesajı Göster

Sadece Yağmur Yağiyor....

Eski 05-11-2008   #1
gulhan

Sadece Yağmur Yağiyor....

SADECE YAĞMUR YAĞIYOR

Sınıftayımbaşımda bütün dengelerimi bozan keskin bir ağrı var Her yağmur yağdığında ağrır hiç bilmediğim bir sebepten Her biri birbiri ardını desteklercesine gürültüler kopuyor Hiç kimse yağmurun başladığının farkında değil bahçeyi seyrediyorum Sanki ben yağmuru izledikçe onun yüzü kızarıyor bakmamam için daha şiddetli yağıyor Hadi cılız otlar neyse de büyük cüsseli, kudretli çamlara şaşıyorum Yandan esen rüzgar çamların bütün büyüsünü yerle bir ediyor Eski şairler şiirlerinde sevdiklerinin yürüyüşünü sanavbere yani fıstık çamına benzetirlermiş Edebiyat hocamız söylemişti Kendisinin her dediğini can kulağıyla dinlerim Diyorum ki kendi kendime demek ki rüzgarın güzcü yalnızca bizim okulumuzdaki çamlara yetmiyor Her çam sallanabilir Yağmur paylaşmak istemeyercesine büyük bir hışımla serpiyor zerreciklerini toprağa Ama toprak o kadar sevecen ki Rüzgara ve yağmura aldırmadan bütün yağmur sularını bağrına basıyor Bütün okulu ve balta girmemiş orman dediğim bahçemiz toprağın kokusunu taşıyor Hiçbir pahalı kokuyu toprağın kokusuna değişmem Fırsat bulmuşken uzun uzun çekiyorum içime Bütün baş ağrım kesiliyor Arkadaşlarım arkamdan sesleniyorlar ama daha sonra sesler gürültünün içinde eriyor Koluma kağıttan yapılmış top çarpıp düşüyor Atan doğuş biliyorum Dönüp bakıyorum Yüzünde yine bağırıp çağıracak ifadesi var Ama sadece bakıyorum Hiçbir şey demeden dönüyorum Yağmur kısa bir süre sonra kesilmeye yüz tutuyor Ama toprağın kokusu hala çektiğimiz havanın içinde kaynıyor Son derse daha çok var Yani galiba Çünkü saatime bakmaya üşeniyor muyum Bakarsam toprağın kokusu kaybolur diye mi korkuyorum bilmiyorum Okulun önünden ilkokul çocukları geçiyor Aklıma eski arkadaşlarım geliyor Çok özlemişim Ama burda da çok sevdiğim arkadaşlarım vardiye düşünüyorum Sonra yine aklıma 3 yaşındaki kardeşim geliyor Buse Toprağın kokusunun etkisiyle onu toprakta düşünemeyeceğimi ve onu da çok sevdiğimi anlıyorum Yağmur azaldığı için son sınıf öğrencileri bahçede maç yapıyorlar Onlar da büyük bir şevkle bağırışıyorlar kendimi son sınıfta hayal ediyorum Edemeden edebiyat hocamız sınıfa giriyor Canan yerine geç diyor Koşarak en arka sıranın bir önündeki sırama geçiyorum Sıra arkadaşım Özgecan canan ne oldu diyor Bir şey yok diyorum Sadece yağmur yağıyorALINTI

Alıntı Yaparak Cevapla