05-06-2008
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Soğanlı Limonlu Tavuk
Soğanlı limonlu tavuk
MALZEMELER
4 adet tavuk göğsü fletosu
6 adet yeşil soğan
2 diş sarımsak
4 yemek kaşığı limon suyu
1 bardak su
Tuz
Karabiber
HAZIRLANIŞI
Sarımsakları ayıklayıp, dövün Bir bardak suyla birlikte bir tavaya alın, ikisini birlikte kaynatın
Kaynamaya başlayınca tavuk göğüslerini bölmeden bu malzemeye ilave edin
Ateşin altını kısın Tavuk yumuşayana dek, iyice pişirin Daha sonra tavuk göğüslerini tavadan alın
Bir servis tabağına koyun
Tavaya, limon suyunu ilave edin Karışımın yarısı buharlaşana kadar kaynatın
Bir kapta, yeşil soğanları ince ince doğrayın ve tavaya ilave edin
Biraz pişirip, tavuk etlerinin üzerine dökün
Yemeğinizi sıcak servis yapın
|
|
|