Yalnız Mesajı Göster

Cevap : İpin İki Ucundan Çekildiğinde Düğüm Oluşturma Olasılığı Nedir?

Eski 04-26-2008   #5
[KAPLAN]

Cevap : İpin İki Ucundan Çekildiğinde Düğüm Oluşturma Olasılığı Nedir?

Alıntı:
Equinox tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
Olmadı şimdi o değerlendirmeyi arkdaşım ile yapmıştık ordan alıntı yapmam çok normal gerçi 0 ihtimali bana daha yatkın gelmişti fakat o ısrarlıydı Bu arada internette beni arayan pek zorlanmayacak36

:) Soruyu aldığım yerde sadece ufacık bir cevaptan başka birşey olmayınca , ben de emin olabilmek için net üzerinde kısa bir gezinti yapmayı uygun buldum ki, sizin çözümünüze benzer ve cevapları aynı olan bir çözüm daha gördüm O soruyu çözen kişinin de siz olduğunuzu bilmiyordum şüphesiz Bunun üzerine soruyu aldığım yerdeki cevaba güvenim azaldı, çünkü iki farklı sitede iki farklı kişi aynı yollarla %50 cevabını bulmuştu ve bu da soruyu bir de benim irdelememe neden oldu

Matematik de mantık dediğimiz 1 ve 0'lar ile yapmış olduğunuz çözüm aslında oldukça yerinde olmuş Tam olarak neye göre %50 bulduğunuzu açıkcası anlayamadım ama düşüncemi sizinle paylaşayım

Şimdi sizin yapmış olduğunuz şablonu alalım Kafamda kurduğum mantığı anlatmak biraz güç olacak ancak hangi olasılıklarda düğüm olacağını her iki farklı durum için irdeleyelim, şayet iki durum içinde cevap aynı olmak zorunda

A B C___1 Durum - 2 Durum
0 0 0 _________ 0 -0
0 0 1 _________ 1 -0
0 1 0 _________ 0 -1
0 1 1 _________ 0 -0
1 0 0 _________ 0 -0
1 0 1 _________ 0 -1
1 1 0 _________ 1 -0
1 1 1 _________ 0 -0

Şablona baktığımız iki durum içinde cevap 1/4 oluyor Bu iki durumu aslında A'dan C'ye ve C'den A'ya diye özetleyebiliriz Şekil üzerinde yapmış olduğum çözümü deneyerek doğruluğunu anlayabilirsiniz

İlginiz için teşekkür ederim

Alıntı Yaparak Cevapla