04-22-2008
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Fırında Peynirli Patates
Hamurişi Fırında peynirli patates
MALZEMELER
1 kilogram patates
2 su bardağı rendelenmiş kaşar
2 adet yumurta
1/2 bardak süt
5 çarba kaşığı zeytinyağı
Bir tutam maydanoz
Tuz
Karabiber
HAZIRLANIŞI
Patatesleri 15 dakika kadar haşlayın, ortadan ikiye bölün İçlerini çıkarıp, bir tabağa alın
Üzerlerine zeytinyağı sürün Fırın tepsisine dizin Tuz ve karabiber serpin
Bu arada; derin bir çukur kapta yumurtaları çırpın Rendelenmiş kaşar peynirini ve sütü ilave edin
Bu hazırladığınız karışımı patateslerin içine yerleştirin Ayırdığınız patates içlerini de en üste yayın
Tepsiyi 200 dereceye ayarlanmış fırına verin Üzeri pembeleşinceye dek, yaklaşık 20 dakika fırında tutun
Yemeğinizi, dilerseniz maydanoz yapraklarıyla süsleyebilirsiniz
|
|
|
|