Konu
:
Çikolatalı Baklava
Yalnız Mesajı Göster
Çikolatalı Baklava
04-07-2008
#
1
gülgüzeli
Çikolatalı Baklava
Malzemeler
3 adet yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı sıvıyağ
l çorba kaşığı sirke
Aldığı kadar un
3 çorba kaşığı kakao
İçine:
300 gram iri kıyılmış ceviz içi
1 su bardağı damla çikolata
Açmak için:
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı kakao
250 gram margarin
250 gram tereyağı
Şerbeti için:
4 su bardağı su
4 su bardağı tozşeker,
yarım limon
Yapılışı
Öncelikle hamur malzemesi olan yumurta, yoğurt, sıvıyağ, sirke, un ve kakaoyu derin bir kaba alın
İyice yoğurup yumuşak bir hamur elde edin
Folyoya sarıp yarım saat dinlendirin
Hamurdan 15 beze koparın, 1 su bardağı nişasta ve 1 su bardağı kakaoyu eleyin
Bezeleri tepsiden daha büyük açın
Tepsiyi yağlayın
250 gram tereyağı ve margarini eritin
Yufkaların üç adetini bırakıp, kalanların her birini dört parçaya ayırın
2 kat tepsiye serin
Üzerine yağ gezdirin
1- 4 kattan sonra da çikolata ve cevizli harcı koyun
Parçalanmamış yufkalar kalana kadar her iki katta bir yağ gezdirip, dört katta bir de çikolatalı malzemeden serpin
2- En üste sağlam olan yufkaları serin
Kalan yağı üzerine gezdirin
Tepsiyi çevire çevire dilediğiniz şekilde kesin
Önceden ısıtılmış kızgın fırına baklavayı koyup, sonra fırının ayarını 150 dereceye getirin
Üzeri kızarana dek pişirin
Bu arada şerbeti hazırlayın
Bunun için su ve şekeri kaynatın
Ocaktan aldığınız şerbete limon suyunu katın
3- Fırından aldığınız baklava sıcakken üzerine sıcak şerbeti gezdirin
Baklava şerbeti çekince servis yapın
</SPAN>
__________________
gülgüzeli
Kullanıcının Profilini Göster
gülgüzeli tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul