04-07-2008
|
|
bonsoir
|
Engizek Kartalı
Ümit yayıncılık  
yazar: Emekli Tümgeneral Kudret Cengiz
Engizek Kartalı
Sn Kudret cengiz bu muhteşem kitabında terörle mücadele anılarını anlatmaktadır Kitap 5 bölm den oluşuyor
1 bölmde;Kahramanmaraş(binboğa dağları ,berit dağlrı nurhak dğları,koç dğlrı,adıyaman dağlrı,ve engizek dağları )bölgesindeki geniş asayiş olayları ve pkk yla olan mücadele verilen şehitler
2 bölmde;Erzincen-sivas-Tunceli anıları (en büyük sıkıntıTunceli ve Bingöl de yaşanıyordu Sivas-ağrı-erzurum ve bitlis en hareketli bölgelerdi Hergün birkaç şehit ,bölgedeki birliklere ve karakol emniyet unsurlarına yapılan baskın,bilhassa demiryolu ve karayollarına yapılan eylem haberleri geliyordu )    
3 bölm;İç Güvenlik Harekatındaki Yaşanan Sorunlar;İç güvenlik harekatı profesyonel ve amatör iki kitle tarafından icra edilmektedir Subay ,astsubay,uzman erbaşlar ve polis profesyonel personeldir Yedek subay,er ve erbaşlar ise mücadeleye amatör olarak iştirak eder
Tarihteki hatalar,başlangıçta yapılan hatalar,taktik hataları
1-Ferdi hatalar
2-sevk idare hataları
4- Bölm,Alınacak dersler;Kural hatası yapan kaybeder Pkk nasıl faaliyette bulunuyor
pkk ya ait bazı özllikler:ölümü göze almışlardır,Üstün fizik kondisyonuna sahiptir,araziyi çok iyi kullanabiliyorlar,esrar ve eroin kullandıkları için en riskli eyleme dahi cesaretle iştirak etmektedirler silahları iyi bilip bakımını daima yapmaktadırlar
5 Bölmde;Bu gün ve gelecekte pkk konusuna değinmiştir
Bu kitabı bir solukta okuyacağınıza eminim olaylar ,çatışmalar,iz sürmeler sanki bende onların yanında operasyona katılmış gibi heyecanlandım ,üzüldüm,sevindim     Herkese tavsiye ederim mutlaka okuyun :sm_cool:
|
|
|