Konu
:
Ayva Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Ayva Dolması
04-05-2008
#
1
hayko26
Ayva Dolması
Malzemeler
3 Orta Boy Ayva
500 gr Kuzu Kuşbaşı
2 Soğan
2 Sivri Biber
2 Çorba Kaşığı Kuşüzümü
1 Tatlı Kaşığı Köri
2 Çorba Kaşığı Un
1 Çorba Kaşığı Tozşeker
1
5 Tatlı Kaşığı Zeytinyağı
1 Limon
Tuz
Yemeğin Tarifi
Ayvaları soyup ikiye bölün ve çekirdekli kısımlarını çıkarın
Kararmamaları için limon suyu ile ovun
Soğanları küçük küpler halinde doğrayıp zeytinyağında pembeleştirin
Eti ekleyip tahta kaşıkla karıştırın
Suyunu salıp tekrar çekinceye kadar kavurun
Sivri biberleri doğrayıp ilave edin
Kuşüzümü, kimyon, köri ve tuz ekleyin
10 dakika daha pişirip ateşten alın
Ayvaların çekirdek yataklarına, hazırladığınız etli karışımdan ikişer kaşık doldurun ve bir tencereye yerleştirin
Un, tozşeker, zeytinyağı ve tuzu küçük bir kasede karıştırıp sos halini alıncaya kadar azar azar su ekleyerek çırpın
Ayvaların üzerine gezdirip karabiber serpin ve tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte kaynamaya bırakın
Arasıra yemeğin suyundan kaşık kaşık ayvaların Üzerine gezdirerek yarımsaat kadar kısık ateşte pişirin
Sıcak olarak servis yapın
Dikkat!
Etlerin kurumaması için gerekirse kaynar su ekleyin
__________________
Hakan Guven®
hayko26
Kullanıcının Profilini Göster
hayko26 Kullanıcısının Web Sitesi
hayko26 tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul