04-04-2008
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Beşamel Soslu Patlıcan
Sebze Yemekleri Beşamel Soslu Patlıcan
Hazırlama süresi: 20 DAKİKA
Pişirme süresi: 40 DAKİKA
4 kişilik 639 Kalori
MALZEMELER
5 adet patlıcan
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı (yumuşamış)
1/2 fincan kaşar rendesi
Tuz, kekik Beşamel sos için:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı tepeleme un
2 su bardağı süt
Tuz
HAZIRLANIŞI
Yumuşamış tereyağının içine soğan ve sarımsağı rendeleyin Tuz ve kekik ilave edin, karıştırın
Patlıcanları fırında közleyin, kabuklarını soyun Tereyağlı karışımı patlıcanların her yerine yedirin
Bu arada; beşamel sosu hazırlayın 
Bir tencerede tereyağını eritin, un ilave edin ve rengi hafif dönene kadar kavurun Bir yandan çırpma teliyle karıştırarak yavaş yavaş sütü ilave edin
Tuz ekleyin Kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin
Beşamel sosu, patlıcanların üzerine paylaştırın
Üzerlerine kaşar peyniri rendesini döküp, 170 derecelik fırına verin Yemeğinizi; patlıcanların üzerleri kızarıncaya kadar fırında tutun
Afiyet Olsun
|
|
|