04-02-2008
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Sebzeli Tavuk Göğsü
Sebzeli Tavuk Göğsü
Hazırlama süresi:20 DAKİKA
Pişirme süresi:35-40 DAKİKA
4 kişilik 572 Kalori
MALZEMELER
400 gram tavuk göğsü
4 adet patates
1 adet soğan
3 adet havuç
250 gram brokoli
4 yemek kaşığı zeytinyağı
3 bardak sebze suyu
1/2 demet maydanoz
1 limon kabuğu rendesi
Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Patatesleri soyun, uzunlamasına dörde bölün Soğanı küp küp doğrayın, zeytinyağında kavurun
Patatesleri ve sebze suyunu ilave edin Bir taşım kaynatın, kısık ateşte 10 dakika pişirin Havucu soyun, uzunlamasına ikiye kesin ve verev doğrayın
Brokoli çiçeklerini sapından eşit büyüklükte kesin Kalın sapını soyup, küp doğrayın Tavuk göğüslerini kurulayın Her taraflarına limon kabuğu rendesi, tuz ve karabiber ekin
Havuçları; patatese ekleyin ve bir taşım kaynatın Tavukları; sebzelerin arasına yerleştirin, orta ateşte 6-7 dakika pişirin Tavuk göğüslerini ters çevirin, brokoliyi ekleyin ve 6-7 dakika daha pişirin
Maydanoz yapraklarını ince ince kıyın Tavuk göğüslerini tencereden çıkartın ve dilimleyin Sebzeleri; kıyılmış maydanozla karıştırıp, tavuk dilimleriyle servis yapın
Afiyet Olsun
|
|
|