Konu: Bal Tefsiri
Yalnız Mesajı Göster

Bal Tefsiri

Eski 03-30-2008   #1
bonsoir
Icon47

Bal Tefsiri

BAL TEFSİRİ

Hz Ali Kerimetullahi vecheh,bir gün gazadan hanesine geldiğinde ,HzEbubekir Sıddık(RA),HzÖmerRadyallahu Anh,Hz Osman(RA)gelip HzAli'ye "gazan mübarek olsun" demişlerHzFatimetüzzehra(RAnhü)onlara ikramen,kalaylı bir tas içinde bir tas bal getirmiş,balın üszerinde ince bir kıl görmüşlerHzEbuBekir(RA) "Dördümüz de birer açıklama yapalım" buyurmuşlar

HZEBUBEKİR SIDDIK (RA)

Namaz kılanın kalbi nurludur bu tastan, namaz kılmak tatlıdır bu baldan Namazı Tadili-erkanına uygun kılmak incedir bu kıldan

HZÖMER(RA)

Misafir seven hane sahibinin kalbi nurludur bu tastan,Misafirlerle sohbet edip,onlara ikram etmek ,tatlıdır bu baldanMisafirin kalbi incedir bu kıldan

HZ OSMAN(RA)

Kuran okuyanın kalbi nurludur bu tastan,Alimlerle sohbet etmek tatlıdır bu baldan, Kurana mana vermek incedir bu kıldan

HZALİ RADYALLAHU VECHEH

Gazaya giden gazilerin kalbi nurludur bu tastan,Kafirlerle cenk edip al kanlar içinde kalmak tatlıdır bu baldan,Üzerine kul hakkı geçirmeden hanesine dönecek insan incedir bu kıl dan

HZFATİME TÜZZEHRA (RA)

Erkeği ile hoş geçinmek,ona cefa etmemek,tatlıdır bu baldan,Erkeğinin rızasını yerine getirmek incedir bu kıl dan

HZPEYGAMBERİMİZE (SAV) haber salmışlar efendimiz gelmiş ve buyurmuşlarki;
Benim ümmetimin kalbi nurludur bu tastan,Benim şeriatım tatlıdır bu baldan,Benim şeriatım incedir bu kıl dan

HZCEBRAİL (AS) HAK TEALADAN VAHİY GETİRDİ;

Benim habibim Nübüvvet nuru ,nurludur bu tas tan ,cennet kefseri tatlıdır bu baldan,sırat köprüsü incedir bu kıl danbuyurmuş

Ondan sonra Resulullah(sav)el kaldırıp dua ettiler---YARABBİ
bu bal tefsirini okuyana ikiyüz peygamber sevabı isteriz Sen den dediler Cebrailin önünde "AMİN" dediler
Hak teala dan nida geldi"_YA MUHAMMED!! Her kim bu BAL TEFSİRİ ni okursa yahut okutursa ,yazıp evinde yada yanında taşırsa ,yazdırıp ümmetine hediye ederse ,izzet ve celalim hakkı için,ben o kimseye "ikiyüzyirmidörtbin peygamber sevabı veririm
buyurmuştur
Bir kimse bu tefsiri okursa ve okutmaya devam ederse dünya darlığını görmez,fakru zarurete düşmez,ölürken hüsnü aleme nasip olur,ahirete iman ile gider va gelecek kaza ve musibiyetlerden kendisini Cenabı Hakteala muhafaza ederCümlesinin ruhları için lillahilFatihate maasselavat

Ben bu Tefsiri çok severek okurum her zaman, sizlerlede paylaşmak istedim sevgiler:img-blush2:

Alıntı Yaparak Cevapla