03-29-2008
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Dondurmalı İrmik Helvası
Tatlılar Dondurmalı İrmik Helvası
Hazırlama süresi: 20 DAKİKA
Pişirme süresi: 30 DAKİKA
4 kişilik 627 Kalori
MALZEMELER
2 bardak irmik
125 gram margarin
2 bardak toz şeker
3 bardak sıcak su
Sosu için:
2 bardak süt
1 yemek kaşığı mısır nişastası
4 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
200 gram vanilyalı dondurma
HAZIRLANIŞI
Margarini tencerede eritin Yağ kızmadan; irmiği ilave edin Karıştırarak; rengi pembeleşinceye kadar kavurun
Üzerine toz şeker ve sıcak suyu ilave edin Helva kaynamaya başladıktan sonra, ocağın altını kısın
İyice suyunu çekince; beş dakika daha pişirip, ocaktan alın Tencerenin kapağını kapatarak; helvayı dinlendirin
Diğer taraftan, sos için; süt, nişasta, toz şeker ve kakaoyu küçük boy bir tencereye aktarın
Kısık ateşte karıştırarak; sos kaynayıncaya kadar pişirin Kaynayıp; muhallebi kıvamına gelen çikolatalı sosu ocaktan alın
Dondurmayı sıcak haldeki helvanın üzerine aktarın Karıştırarak dondurmayla helvayı iyice harmanlayın
Dondurmalı helvayı, bir servis tabağına tümsek oluşturacak şekilde yerleştirin Üzerine ılık çikolatalı sosu gezdirin
Afiyet Olsun
|
|
|