03-27-2008
|
|
gülgüzeli
|
>>>İbretlik Sözler<<<
MAHMUD EFENDİ HAZRETLERİNDEN
1 Senin bir sünneti ihya etmen ile ALLAH'U TEALA ( c c ) Rusya'nın Afganistan'ın atmış olduğu bombayı etkisiz hale getirir
2 Bir Hoca yüzbin televizyondan daha tesirlidir
3 Rabıta muhabbetle olur, muhabbette ittiba ile olur İttiba edersen seversin ve sevilirsin
4 Mektubattan uzak kalındığı an feyiz kesilir
5 İnsanlar et gibi, ulema tuz gibidir Tuzsuz et koktuğu gibi ulema ve sohbetinden mahrum kalanda çürür ve kokar
6 Cenab-ı Hakk sana amel defterinin oku dediği zaman yanına da Kur'an-ı Kerim'i koyacak
Soracak :
" Bu günahı yaptın Benim kitabımın neresinde buldun da yaptın, " buyuracak
7 Kuşluk namazını terk etmek bana ölümden daha ağır geliyor, kılmamaktansa ölmek daha hayırlıdır
8 Sarığı kabul etmeyenin Peygamberimiz ( s a v ), Cebrail ( a s ), ALLAH-u Teala ( c c )'de kabul etmiyor
9 Bir kimse bir defa Kelime-i Tevhid getirse ve ikinci defa getirmek istediğinde soluk alsa, bu arada ki boşlukta imanı tozlanır ya seyrek olarak veya hiç demezse
10 Mevla Teala (c c )' dan başka neyi düşünüyorsan ona iman ediyorsun
11 İmam-ı Rabbani ( k s ) şöyle buyuruyor: " Bir şahıs şayet günahlarına devam ederse ve ondan hoşlanırsa, hoşlanan kimse münafıktır "
12 Dünya içinde herşey melundur, fakat zikrullah ile meşgul olan emri bil maruf nehy-i anil münker yapan okuyan ve okutan değildir
13 Senin mektubu annen, baban, hanımın aldığı anda birkaç gün okumasınlar kenara koysalar, gücenirsin Rabbin seni gördüğü halde ondan gelen mektubu hiç eline aldığın yok, utanman lazım
14 Ottan, samandan süt yapan ALLAH (c c )'ya hayran kalmıyorsun da, kafirin elektriğine mi hayran kalıyorsun ?
15 ALLAH'ın selamından önce iyi günler, iyi geceler, iyi akşamlar alo vs gibi kelimeleri kullanmak büyük günahtır
16 Yedi yaşında ki bir çocuk kalbimizdekileri bilse dağların arkasına kaçarız Mevla (c c ) her şeyi biliyor, hiç utanmıyoruz
17 Avrupa modasına uymak, namazı terk etmekten daha ağır geliyor
18 Annenizin karnındaki çocukları okutun Kendini, hanımını, çocuğunu seviyorsan arapça oku ve okut
19 Televizyon seyreden dinini sevmiyor demektir
20 Bu üç şey kimde olursa imanın tadını alır
a) ALLAH-u Teala (cc )'yı sevecek
b) Peygamberimiz ( s a v )'i sevecek
c) Sevdiği kardeşini yalnız ALLAH-u Teala (c c ) rızası için sevecek
21 Bir kimse asılacağından korktuğu gibi imandan küfre döneceğinden de öyle korkacak
22 Siz ilme ne kadar önem verirseniz ben de size o kadar önem veririm
23 Bir insan altından camii yaptırsa, fakat mektubatı dinlemese bir şey yapmış sayılmaz
24 4000 sünnet-i seniyyeden fazla sünnet vardır Bunlardan üç tanesini terk ediyorsam bana tabi olmayın
25 Öleceğim zaman son nefesim kalsa, yine size okuyun derim
26 Zikirsiz yapılan tefekkür, yazın yağan kara benzer
27 Yaptığımız amel adet haline gelmiş, halbuki bir insan düşünse, ben ALLAH ( c c ) mürakebesi altındayım Melekler her saniyemizi yazıyor Ancak o zaman ameller ibadet olur
28 Sen nefsini hak ile meşgul etmezsen, nefis seni batıl ile meşgul eder
29 Bir kimse emri bil maruf yapacağım diye yola çıksa sonra siyasetten bahsetse, onun azabını kimse ölçemez
30 Her kim kadına bakarsa, gözlerine eritilmiş kalay dökülür
31 " Bir kimse kadınlar açık gezse ne olur?" demiş olsa o adam mürted olur
32 Dünya sevgisi insanı şaraptan daha sarhoş eder ve ateşe girmeye cesaret verir
33 Sarıl bir hak dostuna, kurumuş yaprak gibi ezse'de ses çıkarma sakin ol toprak gibi
|