03-21-2008
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Sebzeli Kuzu İncik
Et Yemekleri Sebzeli kuzu incik
MALZEMELER
6 adet kuzu incik
300 gram havuç
300 gram mantar
2 adet soğan
2 diş sarmısak
5 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı salça
2 yaprak defne
1 kutu domates konservesi
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı sirke
3 çay bardağı sıcak su
Tuz, karabiber, kekik
HAZIRLANIŞI
İncikleri tuzlayıp, biberleyin Fırına uygun bir sahanda sıvıyağ ile iyice kızartın Soğanları ve sarımsakları kıyın
Domates salçası, defne ve biraz kekikle beraber kavurmaya devam edin Üç çay bardağı sıcak su ekleyip 175 derecelik fırında iki saat pişirin
Bu süre boyunca incikleri arada bir çevirin Bir saat sonra doğradığınız havuçları ve mantarları; yarım saat sonra da süzdüğünüz konserve domatesleri ekleyin
Yemeği fırından çıkarınca etleri bir tabağa alın
Sosu, çok az suda erittiğiniz nişasta ile koyulaştırın Tuz, karabiber ve sirke ekleyip bir taşım kaynatın Etleri katıp, kekik serpin ve servis yapın
|
|
|