03-17-2008
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Limon Soslu Tavuk
Limon Soslu Tavuk
Hazırlama süresi: 20 DAKİKA
Pişirme süresi: 35 - 40 DAKİKA
4 kişilik 497 Kalori
MALZEMELER
4 adet tavuk göğsü
2 adet limon
200 gram krema
200 gram dil peyniri
50 gram tereyağı
40 gram tane karabiber
Bir tutam tuz
HAZIRLANIŞI
Limonların kabuklarını irice rendeleyin Tane karabiberleri; tokmak, havan gibi ağır bir şeyle hafifçe ezin
Tereyağının tamamını eritip; limon kabuklarını, kremayı, ezdiğiniz tane karabiberleri ve bir tutam tuzu ilave edin Bu karışımı, beş dakika kadar harlı ateşte kaynatın
Tavuk göğüslerini ızgarada 15-20 dakika pişirip, üzerine hazırladığınız limon sosunu dökün
Sos; tavuk etlerinin içine yayıldıktan sonra dil peynirini ilave edin Limon soslu tavuğunuzu, 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarana kadar pişirin
Afiyet Olsun
|
|
|