03-14-2008
|
|
hayalet
|
(Z)amansız Geri Dönüşler
Mektuplarım küllenmiş kalbinin çeperlerine kar taneleri gibi çarpıp, eriyor; sevgili Geri gelmiyorlar Dilerdim ki, yaşadığın hayal kırıklıklarını bir yana bırakıp mektuplarıma cevap verme cesaretini kendinde bulabilseydin
Yine de, sandalyeleri ters çevrilmiş mekanların yalnızlığını yaşamayı göze alabileceğine inanmıyorum Diz dize oturduğumuz sandalyeleri ters çevirebilecek kadar güçlü ve vurdumduymaz olamayız Yılgınlıklarımızı yüklediğimiz omuzlarımız taşıyamaz o kadar yükü
Bin bir madrabazlıkla makyaj malzemeleri içinde en çok değer verdiğin Christian Dior'un pahalı göz kalemlerinden biriyle Makro İktisat sınavı için kopya kağıdı hazırladığım günleri ve yediğim bu haltı fark ettirmemek için yaptığım maymunluklara tahammül edemeyip, portakal kabuğuyla bana saldırdığın günleri geçmişimden silemem, sevgili
Ölümcül karamsarlığımızın bilincimize zerk ettiği akrep zehri ile savaşıyor, umutlarımız Belki de, sevgimizi umutla diriltip, tekrar tekrar karamsarlık baldıranları ile öldüren tragedyalarda, birbirimize atfettiğimiz nefret ve şefkat duygularıyla ayakta kalabiliyoruz, sevgili
Nefret ile aşk arasındaki ince çizgide dolaşmaktan yorulan bizler, karanlık dehlizlerde bilincimize batan her dikeni, akrebin iğnesiyle çıkartma telaşı içinde kaybolup gidiyoruz, sevgili Seni anımsatan her şey, karanlık gölgemizi yok saymaya çalışmanın imkansızlığını hissettiriyor, bana Balçıkla sıvanmış hayatın kenarına tutunmaktan yorulduğumuz zamanlarda bilgisizliğin verdiği cesaretle hayata kafa tutabilen karakterlere bürünmekte gittikçe zorlanıyoruz, ikimizde
Kiremit rengi şarapların yarenliğinde keskinleştiğim ya da giderek köreldiğim anları yaşıyorum, sevgili Sen her zaman, hiç kimsenin seni anlayamadığını düşünürdün Belki de bizler başkalarını anlayabilecek kadar büyüyemedik sevgili Kendi zehrini yemiş akrep gibi kıvranmamızın bir nedeni bu olmaz mı? Belki de Ama boşverelim bu soruları Bilmeni istediğim tek şey var;
Çağıldayan nefretimin keskin olduğu her dönemde öfkemin kızıllığı ne denli güçlü olursa olsun her an senin için endişeleniyorum sevgili Fakat akrep ile ateş asla yan yana gelemez Bunu ikimiz de çok iyi biliyoruz  
alıntı
|