Konu
:
Saçaklı Mantı
Yalnız Mesajı Göster
Saçaklı Mantı
03-10-2008
#
1
hayko26
Saçaklı Mantı
Saçaklı
Mantı
Malzemeler
5 adet yufka
2 adet tavuk göğsü ve suyu
2 su bardağı nohut
1 kase yoğurt
3-4 diş sarımsak
Yeteri kadar kırmızı pul bîber, tuz, karabiber, maydanoz
Yemeğin Tarifi
Yufkaları teker teker oklavaya sarıp bozmadan oklavayı çıkarın
sardığınız yufkaları bir parmak kalınlığında kesin
Daha önceden ısıttığınız nohut ve tavuğu birlikte pişirin
İçerisine tuz ve karabiber ilave edin
Tepsiye kesilmiş yufkaları dağıtarak yayıp on dakika fırında tutun
Fırından çıkarıp üzerine dilimlenmiş tavuk ve nohutları yerleştirin
Tavuk suyunu üzerine gezdirin
Tekrar fırına sürüp suyunu çekinceye kadar 10 dakika fırında pişirin
Fırından çıkarınca üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip kırmızı pul biber ve doğranmış maydanoz serpin
Servis tabağına alıp, sıcak olarak servise sunun
__________________
Hakan Guven®
hayko26
Kullanıcının Profilini Göster
hayko26 Kullanıcısının Web Sitesi
hayko26 tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul