Konu
:
Pastrmalı Karnı Yarık Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Pastrmalı Karnı Yarık Böreği
03-10-2008
#
1
hayko26
Pastrmalı Karnı Yarık Böreği
Malzemeler
6 Yufka
2 Yumurta Sarısı
1 Paket Margarin
2 Çorba Kaşığı Susam
İç malzemesi:
6 Dilim Pastırma
6 Dilim Kaşar Peyniri
Yemeğin Tarifi
Pastırmanın çemenlerini ayırıp uzunlamasına ortadan ikiye kesin
Peynir dilimlerini de ortadan ikiye kesin
Margarini tavada eritip ılıtın
Düz bir zemine yufkanın birini yayıp üzerine yağ sürün
Diğer yufkaları da aralarına yağ sürerek üst üste yerleştirin
Keskin bir bıçakla 12 eşit parçaya bölün
Her parçanın geniş kenarına bir dilim pastırma ve bir dilim kaşar peyniri yerleştirip geniş bir sigara böreği şeklinde sarın
Fırın tepsisini yağlayıp börekleri dizin
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin
Herbirini ortasından uzunlamasına bıçakla keserek karnıyarık şekli verin
Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin
Sıcak olarak servis yapın
__________________
Hakan Guven®
hayko26
Kullanıcının Profilini Göster
hayko26 Kullanıcısının Web Sitesi
hayko26 tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul