03-10-2008
|
#1
|
hayko26
|
Avakado ve Füme Somonlu Krep
Malzemeler
Krep hamuru için:
1 su bardağı un
2 adet yumurta
1/2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
İçi için:
2 adet avokado
1 limonun suyu
1/2 demet dereotu
1/2 kutu labne peyniri
Tuz, karabiber
6 dilim füme somon
Yemeğin Tarifi
Krep hamurunu hazırlamak için, un, süt, sıvı yağ ve tuzu karıştırın Yumurtaları ekleyip karıştırmaya devam edin Hamuru 15 dakika dinlendirin Hazırladığınız karışımdan 1 kepçe alıp, 24 cm çapında yağlanmış bir teflon tavaya dökün Krebin iki tarafını da pişirin Hamur bitinceye kadar aynı işlemi tekrarlayın
Avokadoları, kabuklarını soymadan uzunlamasına ortadan ikiye kesin Çekirdeklerini çıkarın Çay kaşığı ile oyarak içlerini boşaltın Avokado parçalarının üzerine limon suyu sıkın
Avokado, labne peyniri, tuz, karabiber ve derotunu blendırda karıştırın Kreplerin içine avokadolu karışımdan sürün Üzerine 1 dilim füme somon koyup rulo şeklinde sarın Krepleri buzdolabında 1 saat dinlendirin Dilimleyip, servis yapın
__________________
Hakan Guven®
|
|
|