Yalnız Mesajı Göster

Hardal Soslu Balık

Eski 03-10-2008   #1
hayko26
Varsayılan

Hardal Soslu Balık





Mutfak Zorluk 2Süre 40 dkKaç Kişilik 4Yöntem


4 Adet çipura
1 Adet limon suyu
1 Çorba kaşığı sıvıyağ
2 Çorba kaşığı margarin
1 Çorba kaşığı un
1 Su bardağı süt
1 Çay kaşığı hardal
1 Çay kaşığı elma sirkesi
5-6 Dal maydanoz
4 Dilim limon
Tuz, karabiber

Hazırlanışı
  • Çipuraların kılçıklarını çıkarıp boyuna ikiye bölerek fileto haline getirin
  • Filetoları yağlı kağıt üzerine dizip, her iki yüzüne sıvıyağ sürün
  • Tuz, karabiber ve limon suyunu ayrı bir yerde karıştırıp balıkların iki yüzeyine de sürün
  • Rulo haline getirip, yağlı kağıt ile sarın
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20-25 dakika pişirin
  • Maydanozu kıkayıp kıyın
  • Margarini eritip, unu ilave ederek pembeleştirin
  • Yavaş yavaş sütü ekleyip sürekli karıştırın
  • Kaynamaya başlayınca ateşi kısın
  • Hardal, elma sirkesi, kıyılmış maydanoz, 1 tutam tuz ve karabiber ilave edip karıştırın
  • 2 dakika daha kaynatıp ateşten alın
  • Balıkları yağlı kağıttan çıkarıp servis tabağına alın
  • Yağlı kağıtlarda biriken pişme suyunu hardallı sosa ilave edin
  • Kısık ateşte karıştırarak birkaç dakika kaynatıp balıkların üzerine dökün
  • Limon dilimleri ile süsleyip sıcak olarak servis yapın
  • NOT : Çipura filetolarını fırın yerine buharda da pişirebilirsiniz
  • Aynı yemeği uskumru yada benzeri balıklarla da hazırlamanız mümkün

__________________
Hakan Guven®
Alıntı Yaparak Cevapla