Konu
:
Hardal Soslu Balık
Yalnız Mesajı Göster
Hardal Soslu Balık
03-10-2008
#
1
hayko26
Hardal Soslu Balık
Mutfak
Zorluk
2
Süre
40 dk
Kaç Kişilik
4
Yöntem
4 Adet çipura
1 Adet limon suyu
1 Çorba kaşığı sıvıyağ
2 Çorba kaşığı margarin
1 Çorba kaşığı un
1 Su bardağı süt
1 Çay kaşığı hardal
1 Çay kaşığı elma sirkesi
5-6 Dal maydanoz
4 Dilim limon
Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Çipuraların kılçıklarını çıkarıp boyuna ikiye bölerek fileto haline getirin
Filetoları yağlı kağıt üzerine dizip, her iki yüzüne sıvıyağ sürün
Tuz, karabiber ve limon suyunu ayrı bir yerde karıştırıp balıkların iki yüzeyine de sürün
Rulo haline getirip, yağlı kağıt ile sarın
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20-25 dakika pişirin
Maydanozu kıkayıp kıyın
Margarini eritip, unu ilave ederek pembeleştirin
Yavaş yavaş sütü ekleyip sürekli karıştırın
Kaynamaya başlayınca ateşi kısın
Hardal, elma sirkesi, kıyılmış maydanoz, 1 tutam tuz ve karabiber ilave edip karıştırın
2 dakika daha kaynatıp ateşten alın
Balıkları yağlı kağıttan çıkarıp servis tabağına alın
Yağlı kağıtlarda biriken pişme suyunu hardallı sosa ilave edin
Kısık ateşte karıştırarak birkaç dakika kaynatıp balıkların üzerine dökün
Limon dilimleri ile süsleyip sıcak olarak servis yapın
NOT : Çipura filetolarını fırın yerine buharda da pişirebilirsiniz
Aynı yemeği uskumru yada benzeri balıklarla da hazırlamanız mümkün
__________________
Hakan Guven®
hayko26
Kullanıcının Profilini Göster
hayko26 Kullanıcısının Web Sitesi
hayko26 tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul