03-06-2008
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Patatesli Gözleme
Hamurişi
Patatesli Gözleme
Hazırlama süresi: 20 DAKİKA
Pişirme süresi: 35 - 40 DAKİKA
6 kişilik 688 Kalori
MALZEMELER
3 adet yufka
6 çorba kaşığı ayçiçek yağı İç malzemesi için:
3 adet orta boy haşlanmış patates
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı salça
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
HAZIRLANIŞI
Tavaya sıvıyağı alın, ısınınca ince ince kıydığınız soğanı ekleyin Pembeleşinceye kadar soğanları soteleyin
Haşlanmış patateslerinizi rendeleyin Patatesleri tavaya alın, salçayı ve tuzu ekleyin Beş altı dakika pişirin
Her yufkanın yüzeyine iki çorba kaşığı ayçiçek yağı (toplamda 6 çorba kaşığı olacak) sürün Yufkanın ortasına, hazırladığınız patatesli içi koyun
Karşılıklı kenarları bohça gibi kapatın Üzerine hafifçe bastırın
Az yağlı teflon tavada gözlemenizin iki yüzünü de eşit süreli kızartın Servis ederken, tabağınızı istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz
Afiyet Olsun
|
|
|