02-28-2008
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Laz Böreği
Tatlılar Laz Böreği
Hazırlama süresi: 25 DAKİKA
Pişirme süresi: 50 - 55 DAKİKA (Karadeniz yöresine ait bir tatlı)
4 kişilik 474 Kalori
MALZEMELER
Muhallebi malzemesi için:
1,5 bardak un
1 kilogram süt
3 adet yumurta
1/2 paket margarin
3 bardak şeker
1 fincan yoğurt
1 paket vanilya Yufka malzemesi için:
1/2 kilogram un
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı limon suyu
1/2 fincan sıvıyağı
HAZIRLANIŞI
Muhallebinin yapılışı: Muhallebi malzemelerini; yani sütü, şekeri, unu, yumurtayı ve margarini karıştırarak 20-25 dakika pişirin
Pişirdikten sonra hemen, içine vanilya ile bir fincan yoğurdu katın ve hızlı hızlı karıştırın Muhallebinizi soğumaya bırakın 
Yarım kilogramlık hamuru; iki yumurta, bir tatlı kaşığı limon suyu ve yarım fincan sıvıyağla birlikte iyice yoğurun Yoğurduktan sonra hamurunuzu yarım saat dinlendirin
Daha sonra hamurunuzu, baklava yufkası gibi açın Yufkayı 8 cm genişliğinde uzun şeritler halinde kesin
Hazırladığınız muhallebiyi kesilen şeritlere koyun ve muska şeklinde katlayarak kapatın
Hazırladığınız laz böreklerini yağlanmış tepsiye dizin, üstlerine biraz sıvıyağ gezdirin Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25- 30 dakika pişirin
Afiyet Olsun
|
|
|
|