02-25-2008
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Güveçte Mantar
Güveçte Mantar
Hazırlama süresi: 15 DAKİKA
Pişirme süresi: 40 DAKİKA
4 kişilik 529 Kalori
MALZEMELER
1/2 kilogram mantar
2 adet çarliston biber
3 adet domates
1 adet soğan
1 diş sarımsak
4 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
HAZIRLANIŞI
Mantarları kağıt peçete ile iyice silin
Tavaya sıvıyağı aktarıp, piyazlık doğradığınız soğanı ve küçük küçük kestiğiniz bir diş sarımsağı hafifçe sararana dek kavurun
Bu arada; ikiye böldüğünüz mantarları tavaya ekleyin ve mantarlar, suyunu çekene dek kavurun
Daha önceden temizleyip doğradığınız çarliston biberleri ve domatesleri de tavaya aktarın Birkaç kez çevirip, tuzunu ve karabiberini ayarlayın
Yemeğinizi ateşten alıp, güveç kaplarına doldurun 180 dereceye ayarlanmış fırında 20 dakika kadar pişirdikten sonra servis yapın
Afiyet Olsun
|
|
|