02-24-2008
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Hardallı Tavuk
Hardallı Tavuk
Hazırlama süresi: 15 DAKİKA
Pişirme süresi: 20 DAKİKA
4 kişilik 543 Kalori
MALZEMELER
4 adet tavuk göğsü bonfile
2 çay kaşığı hardal
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet limonun suyu
2 yemek kaşığı kekik
HAZIRLANIŞI
İki yemek kaşığı zeytinyağını, hardalı, limon suyunu ve iki yemek kaşığı kekiği geniş bir kasede karıştırın
Tavuk göğüslerini kaseye alıp, sos ile iyice karıştırın Üzerlerini örterek buzdolabında bir saat dinlendirin
Tavukları marine sosundan çıkarın Sosu atmayın; kızartma sırasında marine sosu fırça ile tavuklara sürün Böylece tavuklarınız kurumazlar
Kızdırılmış ızgarada, tavukların iki tarafını da 15-20 dakika kızartın Yemeğinizi sıcak olarak servis yapın
|
|
|