02-20-2008
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Firik Pilavı
Firik Pilavı

MALZEMELER
500 gram kuzu kuşbaşı
250 gram firik (tam olgunlaşmamış buğday)
250 gram pilavlık bulgur
1 bardak haşlanmış nohut
1 adet soğan
4 bardak sıcak su
150 gram tereyağı
1 çorba kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber
Soğanı temizleyip, küp küp doğrayın Kuşbaşı eti tencereye alın, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun Soğanı ekleyip kavurmaya devam edin
Salça, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın Dört bardak sıcak su ilave edip, bir taşım kaynatın
Haşlamış olduğunuz nohudu ekleyin Firik ve pilavlık bulguru ilave edip, suyunu çekinceye kadar pişirin Tencereyi ocaktan alıp 10 dakika dinlendirin
Tereyağını kızdırıp, karabiber ekleyin ve pilavın üzerine gezdirin Tahta kaşıkla yavaşça karıştırın Sıcak olarak servis yapın
|
|
|