02-18-2008
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Mezgit Tava
Deniz Mahsülleri Mezgit Tava
Hazırlama süresi: 20 DAKİKA
Pişirme süresi: 20 - 25 DAKİKA
4 kişilik 477 Kalori
MALZEMELER
1 kilogram mezgit
1/3 bardak un
1 bardak sıvıyağ
Tuz Sosu için:
1 adet limonun suyu
6 kaşık zeytinyağı
Birkaç dal roka, nane ve maydonoz
Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Mezgitleri bol suda iyice yıkayın ve dikkatlice temizleyin
Balıkların orta kısımlarındaki kılçıkları çıkarın ve hepsini tuzlayın Mezgitleri bir saat kader bir kenarda dinlendirin
Bir saat geçtikten sonra mezgitleri unlayın Balıkların üzerinde fazla un kalmamasına özellikle dikkat edin
İyice kızdırdığınız sıvıyağda mezgitlerinizi her iki tarafı pembeleşinceye kadar kızartın
Sos için; roka, nane, maydonoz, limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiberi blendırdan geçirin
Son olarak; geniş bir tabağa önce sosu güzelce yayın ve mezgitleri bu sosun üzerine yerleştirin
Afiyet Olsun
|
|
|