Konu: Yuvalama
Yalnız Mesajı Göster

Yuvalama

Eski 02-17-2008   #1
Şengül Şirin
Varsayılan

Yuvalama



Yuvalama
Hazırlama süresi: 20 DAKİKA
Pişirme süresi: 40 - 45 DAKİKA

4 kişilik 583 Kalori

MALZEMELER

3 çay bardağı ince bulgur

4 çay bardağı kaynar su

2 çorba kaşığı irmik

2 çorba kaşığı un

1 adet yumurta

Tuz, nane, pulbiber

Sosu için:

1/2 çay bardağı sıvıyağ

1 çorba kaşığı domates salçası

1 çorba kaşığı biber salçası

2 su bardağı yoğurt

2 diş sarımsak

1/2 demet maydanoz

HAZIRLANIŞI

Bulguru bir kaba alın Üzerine kaynar su dökün, kapağını kapatıp suyun iyice çekmesini bekleyin
Bulgur ılık olunca tuz, baharatlar, irmik, un ve yumurtayı ilave edip, yaklaşık 15 dakika iyice yoğurun
Bulgur hamur kıvamına gelince, iri misket şeklinde yuvarlayın
Yuvalamaları az tuzlu kaynar suda 15-20 dakika kaynatın Daha sonra süzerek tabaklara paylaştırın
Küçük bir tavada sıvıyağını ısıtın ve salçaları kavurup, yuvalamaların üzerine paylaştırın
Son olarak sarımsaklı yoğurt hazırlayıp, yine yuvarlamaların üzerine gezdirin Dilerseniz hepsinin üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip, servis yapabilirsiniz

Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla