02-17-2008
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Yuvalama
Yuvalama
Hazırlama süresi: 20 DAKİKA
Pişirme süresi: 40 - 45 DAKİKA
4 kişilik 583 Kalori
MALZEMELER
3 çay bardağı ince bulgur
4 çay bardağı kaynar su
2 çorba kaşığı irmik
2 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
Tuz, nane, pulbiber
Sosu için:
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
2 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
1/2 demet maydanoz
HAZIRLANIŞI
Bulguru bir kaba alın Üzerine kaynar su dökün, kapağını kapatıp suyun iyice çekmesini bekleyin
Bulgur ılık olunca tuz, baharatlar, irmik, un ve yumurtayı ilave edip, yaklaşık 15 dakika iyice yoğurun
Bulgur hamur kıvamına gelince, iri misket şeklinde yuvarlayın
Yuvalamaları az tuzlu kaynar suda 15-20 dakika kaynatın Daha sonra süzerek tabaklara paylaştırın
Küçük bir tavada sıvıyağını ısıtın ve salçaları kavurup, yuvalamaların üzerine paylaştırın
Son olarak sarımsaklı yoğurt hazırlayıp, yine yuvarlamaların üzerine gezdirin Dilerseniz hepsinin üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip, servis yapabilirsiniz
Afiyet Olsun
|
|
|