Konu
:
Patatesli Börek
Yalnız Mesajı Göster
Patatesli Börek
02-15-2008
#
1
Berna
Patatesli Börek
Malzemeler:
4 adet yufka
12 adet milföy
1 çay bardağı süt
yarım yemek kaşığı sıvıyağ
üzerine, yumurta sarısı
Patatesli iç malzeme:
200-300gr kıyma
1 adet kuru soğan
1-2 adet patates
tuz
karabiber
Patatesli için hazırlanması:
Kıymayı soğanla kavurun
Patatesleri rendeleyip soteleyerek pişirin
Kıyma ile karıştırıp en son tuz ve karabiber ilave edin
Böreğin hazırlanması:
4 adet yufkayı aralarına süt ve sıvıyağ sürerek üstüste koyun
4 katlı yufkanızdan 12 adet kare kesin
Hazırladığınız içten karelerin ortasına koyun
Milföylerin ortasını çay bardağı ile çıkartın
Kare yufkalarınızdan birinin dört ucundan tutup milföy hamurunun kesik kısmından geçirin
(geriye kalan ortası daire şeklinde kesilmiş bir adet milföyü kullanıyorsunuz, kestiğiniz yuvarlak kısmı değil
)Yufkanın uçlarını milföyün altına doğru bastırıp bohça şekli verin
Aynı işlemi kalan 11 kare için de tekrarlayın, üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısınmış 200C fırında pişirin
(İsteğe bağlı olarak patates ve kıyma yerine tavukda kullanilabiliniyor
Ayrıca bu miktar malzeme ile börekten tam 12 adet elde ediliyor
)
Afiyet olsun
:38:38
__________________
Fani kalbimde ölümlü olarak kalacak olsan da; ölümsüz ruhumda ebedileşeceksin
Berna
Kullanıcının Profilini Göster
Berna tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul