Yalnız Mesajı Göster

Patatesli Börek

Eski 02-15-2008   #1
Berna
Icon7

Patatesli Börek





Malzemeler:
  • 4 adet yufka
  • 12 adet milföy
  • 1 çay bardağı süt
  • yarım yemek kaşığı sıvıyağ
  • üzerine, yumurta sarısı
Patatesli iç malzeme:
  • 200-300gr kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1-2 adet patates
  • tuz
  • karabiber
Patatesli için hazırlanması:
  1. Kıymayı soğanla kavurun Patatesleri rendeleyip soteleyerek pişirin Kıyma ile karıştırıp en son tuz ve karabiber ilave edin
Böreğin hazırlanması:
  1. 4 adet yufkayı aralarına süt ve sıvıyağ sürerek üstüste koyun 4 katlı yufkanızdan 12 adet kare kesin
  2. Hazırladığınız içten karelerin ortasına koyun Milföylerin ortasını çay bardağı ile çıkartın Kare yufkalarınızdan birinin dört ucundan tutup milföy hamurunun kesik kısmından geçirin (geriye kalan ortası daire şeklinde kesilmiş bir adet milföyü kullanıyorsunuz, kestiğiniz yuvarlak kısmı değil)Yufkanın uçlarını milföyün altına doğru bastırıp bohça şekli verin
  3. Aynı işlemi kalan 11 kare için de tekrarlayın, üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısınmış 200C fırında pişirin
(İsteğe bağlı olarak patates ve kıyma yerine tavukda kullanilabiliniyor Ayrıca bu miktar malzeme ile börekten tam 12 adet elde ediliyor)

Afiyet olsun :38:38

__________________
Fani kalbimde ölümlü olarak kalacak olsan da; ölümsüz ruhumda ebedileşeceksin
Alıntı Yaparak Cevapla