Konu
:
Hindistancevizli Pasta
Yalnız Mesajı Göster
Hindistancevizli Pasta
02-13-2008
#
1
Berna
Hindistancevizli Pasta
Malzemeler:
1 paket kekun (ya da 2 adet iki katlı pastaban)
1 büyük paket hindistan cevizi
1,5 su bardağı şeker
1 paket krem şanti
2 su bardağı lor+süt karışımı
1 adet yeşil limon kabuğu rendesi (isteğe bağlı)
Hazırlanması:
Kekun'u paketteki tarife göre hazırlayıp pişirin
Soğuduktan sonra dörde kesin
Yaklaşık 300gr lor peynirini rondoya koyun, koyu kıvamlı bir krema elde edene kadar azar azar süt ilave edip karıştırın
Şeker ve hindistan cevizini kremaya ilave edip mikserle karıştırın
Karışımdan 1 su bardağı kadar ayırıp kalanına limon kabuğu rendesi ilave edin
Kremaları buzdolabında soğutun
Limon kabuğu ilave ettiğiniz kremayı katların arasına sürün
Krem şantiyi paketteki tarife göre hazırlayıp ayırdığınız 1 su bardağı krema ile karıştırın
Bu karışımı pastanın üzerine ve yanlarına sürün
Kenarlarına limon kabuğu ile karıştırılmış hindistan cevizi yapıştırın
Pastayı hava geçirmez bir kabın içine koyup (veya streç film ile iyice kaplayıp) buzdolabında bekletin
Artan kremayı da kapaklı bir kabın içinde dolaba kaldırın
Servisten önce pastanın üzerini krema ve limon kabukları ile süsleyin
Pasta hafif, leziz ve yumuşacık oluyor ama asıl zor kısmı 3 gün bekletilmesi! Eğer 3 gün buzdolabında, hava almaz bir kabın içinde bekletme sabrını gösterebilirseniz nefis bir pastanız oluyor
Afiyet olsun :sm_wink:
__________________
Fani kalbimde ölümlü olarak kalacak olsan da; ölümsüz ruhumda ebedileşeceksin
Berna
Kullanıcının Profilini Göster
Berna tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul