02-12-2008
|
|
gülgüzeli
|
Aşk Ölmedi Ben Öldüm!...

Yazmak isterdim yaşanılamayanları, ama yazacak kadar bile bir yaşam bulamıyorum En uçsuz kuytularda, en karanlık ormanlarda, en derin rüzgarlarda kayboldu yüreğim  Bütün kuşlar göçtü bu soğuk havalardan, bu donmuş atmosferden bir ben kaldım şaşkın Uçurumun kıyısında oturuyorum ayaklarım boşlukta sallanıyor uzanmışım yıldızları seyrediyorum   Kaybolmuş küçük yıldız, saman yolundan kaçmış küçük yıldız, evet işte o şimdi kaydı   Gökyüzünden   ışıklarını saça saça yokoluşa gidiyor   Kesik kesik, kopmuş gibi hayat, avuçlarımdan kayar gibi, yok oluşa bir adım daha  Adım adım hayat, adım adım ölüm gibi,
göz göre göre yok olmak gibi  Umutsuz, umut bile umutsuz hayattan  her umudun ucunda bir umutsuzlukta var azıcık Ne yana baksam adını koyamadığım bir nehir sızıyor, akıyor, bazen coşuyor gözlerimden Hayat        ölüm       müdür?      Yaşark en      yaşamak kaybolmak karanlıkta     Aydınlık bir mum ışığı sadece, hayatlarımız fenersiz tünellerden geçiş gibi   Herkesin bir yalanı var yaşadığı, gözleri kapalı hayatlarda  Oysa ben gözlerimi asla kapatmadan tüm aydınlıkları görerek yaşamak isterim hayatı  Yoksa hayat, hayat olmaz      tiyatro ve replikleri belli oyunlar    Birbirinin aynı hayatlar kopyalanmış yürekler, duygusuz, kalabalık boşluklar   Bomboş boşluklar uçurum gibi ve hep düşerken birşeylere tutunma isteği    Oysa ben düşerken tutunmak istemiyorum özgürce düşmek istiyorum    Ölümse ölüm          yaşamsa yaşam     !