02-09-2008
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Şehriyeli Tavuk Çorbası
Şehriyeli Tavuk Çorbası
Hazırlama süresi: 15 DAKİKA
Pişirme süresi: 35 - 40 DAKİKA
4 kişilik 393 Kalori
MALZEMELER
1/2 tavuk
1,5 çorba kaşığı tel şehriye
1 adet domates
2 adet soğan
1 5 litre su
1/4 çorba kaşığı limon suyu
Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Tavuğu, doğradığınız soğanları ve suyu bir tencereye koyup kaynatın Üzerinde oluşan köpüğü, kevgir ile alın ve ağır ateşte pişirmeye devam edin
Pişen tavuğu, soğuk su ile doldurulmuş bir kap içine koyun Yarım saat kadar beklettikten sonra sudan çıkartıp, derisini ve kemiklerini ayırın Sonra etlerini lime lime doğrayın
Tavuk suyunu süzün, içine domates koyup beş dakika kadar kaynatın Şehriyesini, tavuğunu ve tuzunu koyup beş altı dakika daha kaynatın
Afiyet Olsun
|
|
|