Gelin Hep Birlikte Allah ın İsimlerini Ezberliyelim
Gelin Hep Birlikte ALLAH ın isimlerini ezberliyelim
arkadaşlar bu bölümü sadece rabbimizin esmaül hüsnasını ezberlemek amacıyla yazıyorum
bu bölümü forumdaki herkesi davet ediyorum herkesin bir hakkı olsun ve herkes bildiği bir Allah ismini ve manasını güzel bir açıklama ile ve resimle süsleyerek emek vererek paylaşsın böyleliklede 99 ismi paylaşmış olup hepimiz hergün takip ederek esmaül hüsnayı ezberleyelim
Allah'ın doksan dokuz -yüzden bir eksik- ismi vardır Kim bunları sayarsa (ihsâ) Cennet'e girer
Yüce Allah Kur'ân-ı Kerim'de şöyle buyurmaktadır:
"  Allah'ı anmak elbette (ibadetlerin) en büyüğüdür Allah yaptıklarınızı bilir " (Ankebut 29/45) "Bunlar, iman edenler ve gönülleri Allah'ın zikriyle sükûnete erenlerdir Bilesiniz ki, kalpler ancak Allah'ı anmakla huzur bulur " (Ra'd 13/28)
esmâu'l hüsnâyı saymak veya ezberlemek bize Allah'ı hatırlatacak, Allah'ı hatırlamak kalbimizi aydınlatacak ve güzelleştirecek, bu güzel kalp güzel davranışlara sebep olacak ve bu güzel davranışlar da Allah'ın izniyle insanın Cennet'e girmesine sebep olacaktır
En güzel isimler O'nundur (Allah'ındır)" (el-Haşr, 24) buyurulmaktadır
Esmâ-Ül Husnâ ile ilgili olarak Buhârî ve Müslim'de:
"Allah'ın 99 ismi vardır Kim bunları ezberlerse (îman eder ve ezbere sayarsa) Cennete girer" buyurulmuştur
ARKADAŞLAR MÜNKÜNAT İÇERSİNDE KONULARI KISA VE
ÖZ YAZALIMKİ HERKES OKUMAKTAN BIKMASIN

arkadaşlar ilk ben başlıyorum lütfen herkes bir kere yazsın ve tşk etmesin
Bu tşk almak için değildir ezberlemek ve öğrenmek içindir
Allah niyetimizi kabul etsin