Yalnız Mesajı Göster

Cevap : Toplanın, Mutluluğun Sırrını Veriyorum!

Eski 02-08-2008   #2
gülgüzeli

Cevap : Toplanın, Mutluluğun Sırrını Veriyorum!

• Ah bi üniveristeyi kazansam çok mutlu olucam
  • Ah şu okul bitsin iyi bir işe gireyim çok mutlu olucam
  • Ah şu çocukla bi evlensem çok mutlu olucam
  • Ah şu araba benim olsa ne mutlu olurdum
  • Ah bir çocuğum olsa çok mutlu olucam
  • Ah bizim oğlan askerliğini bi bitirse çok mutlu olucam
  • Ah bizim kız bir evlense çok mutlu olucam
Ne oldu? Hayat bitti Mutluluğu yanlış yerde arıyorsunuz Peki nerede arayacağız?

insan mutlaka bir şeyin kuludur Çünkü yaratılışı bu şekildedir Makamının, kocasının, sevgilisinin, paranın mutlaka bir şeyin kuludur Biraz önce saydıklarımız insan bedenlerinden nefs bedenin istekleridir Nefs bunları ister ve bunları bulunca mutlu olacağını sanır Hep daha fazlasını ister elde ettikçe bakar ki hala mutlu değil daha fazlasını ister ve bu denklem sonsuza kadar uzar Asla mutlu olmaz

51/ ZARİYAT-56 :Biz insanları ve cinleri başka bir şey için değil bize kul olsunlar diye yarattık

Arkadaşlar Sonuç olarak mutluluk ile kulluk arasında direk bir bağlantı bulunmaktadır Mutluluk, neyin ne kadar kulu olduğumuzla ilgilidir Peki ne yapacağız hemen ibadetlere mi başlayacağız HAYIR Herşey bir dilekle başlar Önce "Ölmeden önce yani yaşarken Allah'a ulaşmayı dileyeceğiz" Kalpten sıcacık bir dilek "Ben uyanmak istiyorum, ben Hak'ka ulaşmak istiyorum, Ben Ruhumu ölmeden önce Allah'a ulaştırmak istiyorum" hepsi bu

Biliyorum çok fazla oldu ama kusura bakma rahatsız az kaldı bitiyo:)

Kim üzebilir beni benden başka
Kim doldurabilir içimdeki boşluğu ben istemessem
Kim mutlu edebilir beni ben hazır değilsem
Kim yıkar yıpratır beni ben izin vermessem
Kim sever beni ben kendimi sevmessem
Herşey bende başlar bende biter!

Paylaşım için teşekkürler Rahatsız emeğine sağlık çok güzel bi konuydu tebrikler