Konu
:
Bu Şehir Başka Şehir Bu Şehir Eskişehir
Yalnız Mesajı Göster
Cevap : Bu Şehir Başka Şehir Bu Şehir Eskişehir
02-07-2008
#
37
tubam.26
Cevap : Bu Şehir Başka Şehir Bu Şehir Eskişehir
buda okulumus hakkında biras bilgi weriyor
önceden kıs meslek lisesiymiş ama artık erkeklerde war
azınlık olmalarına ramen
GAZİ ANADOLU MESLEK VE MESLEK LİSESİ
VİZYONUMUZ
Alanında uzmanlaşmış çalışanları ile kaliteli mesleki ve teknik eğitimin merkezi olmak
MİSYONUMUZ
İletişim ve sosyal becerileri gelişmiş, alanıyla ilgili mesleki ve teknik bilgi ve becerilere sahip, bunları üretim sürecinde en iyi şekilde kullanabilen bireyler yetiştirme
Okulumuz 06
10
1939 tarihinde Akşam Kız Sanat Okulu olarak Vilayet Binası bünyesinde açılmış olup, 1946-1947 öğretim yılında 247 öğrenci ile beş yıllık kız enstitüsü olarak çalışmalarını sürdürmüştür
12
12
1949 tarihinde Akşam Kız Sanat Okulu ve Kız Enstitüsü ayrı müdürlükler altında toplanmıştır
1959-1963 öğretim yıllarında kız enstitüsü üç yıllık Kız Sanat Ortaokulu ve iki yıllık Kız Enstitüsü olmak üzere iki devreli hale getirilmiştir
İki yıllık olan kız enstitüsü 1963-1964 öğretim yılında üç yıla çıkarılarak, branşlaşma yoluna gidilmiş ve öğrenciler seçtikleri meslek dalında yetiştirilmeye başlanmıştır
Eskişehir Kız Enstitüsü 04
11
1967 tarihinde Orman Bölge Müdürlüğünün yanındaki kendi binasına taşınarak çalışmalara devam etmiştir
11
05
1976 tarihinde Arkeoloji Müzesinin yanındaki halen bulunduğu binaya taşınmıştır
İlimizdeki diğer meslek liselerinden ayırt edici özelliği olmadığından bir takım karışıklıkların önlenmesi ve zaman kaybını önlemek amacıyla okulumuz adının başına ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün GAZİ unvanını kullanma isteğimiz Bakanlığımıza teklif edilmiştir
Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğünün 24/09/1986 tarih ve 420 (genel) YAT
Şb
Md
850/06134 sayılı onayları ile okulumuzun adı “GAZİ MESLEK LİSESİ” olarak değiştirilmiştir
Milli Eğitim Bakanlığı Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü’nün 30
1
1990 gün ve 0941 sayılı onayı ile aynı binada İç Mimari ve Restorasyon Anadolu Kız Meslek Lisesi açılmıştır
1991-1992 öğretim yılında bu bölüme öğrenci alınarak hazırlık sınıfı ile öğretime başlanılmıştır
06
07
2001/1882 K
T sayılı oluru ile Kız Teknik Öğretim Genel Müdürlüğünün onayı ile okulumuzun adı Gazi Anadolu Meslek ve Meslek Lisesi olarak adlandırılmıştır
tubam.26