02-06-2008
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Domates Soslu Pirzola
Et Yemekleri Domates Soslu Pirzola
Hazırlama süresi: 20 DAKİKA
Pişirme süresi: 40 DAKİKA
4 kişilik 763 Kalori
MALZEMELER
1,5 kilogram kuzu pirzola
5 adet domates
8 adet yeşil biber
10 arpacık soğanı
6 diş sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, kekik, karabiber
HAZIRLANIŞI
Zeytinyağını tavaya koyun Pirzolaların altını, üstünü çevirerek kızartın Etlere bir tatlı kaşığı kekik ve bir tatlı kaşığı karabiber serpin
Etler kızarırken; diğer taraftan domatesleri soyup, doğrayın Yeşil biberlerin çekirdeklerini çıkarıp, küçük küçük doğrayın Sarımsak ve arpacık soğanlarını soyup; bütün olarak domateslere ve biberlere ekleyin
Bu karışımı ayrı bir tavaya alıp; domatesler ezilene kadar karıştırarak pişirin Piştikten sonra tuz ekleyin
Pirzolaların uç kısımlarına alimünyum folyo sarın Bir fırın kabına pirzolaları dizin Bir kaşık yardımıyla sosu, etlerin üzerine gezdirin Kabın üzerini folyo ile kapatmayı unutmayın 200 dereceye ayarlanmış fırında pirzolanızı 35-40 dakika kadar pişirin
Afiyet Olsun
|
|
|