Yalnız Mesajı Göster

Cevap : BİOS Güncelleme [Resimli Anlatım]

Eski 02-05-2008   #3
RaHaTSiZ

Cevap : BİOS Güncelleme [Resimli Anlatım]

5 - AWARD BIOS GÜNCELLEME İŞLEMLERİ
(1) önce sistemi boot edebilecek bir disket hazırlamanız gerekiyor Bunun için Win9x veya Windows Me kullanıyorsanız, disket sürücünüze boş bir disket koyup, Başlat-Ayarlar-Denetim Masası-Program Ekle/Kaldır-Başlangıç Disketi yolunu izleyip, bir açılış disketi oluşturun

PC'yi bu disket ile açmanız gerektiğinden, BIOS'a girip ADVANCED BIOS FEATURES menüsünden, boot sırasında birinciliği disket sürücüsüne verin Böylece sistemi disketten boot edebileceksiniz
Anakartın modeline göre, kutucukta belirtilen BIOS dosyalarının adresine gidip, sizin anakartınız için en güncel olan BIOS dosyasını çekin Ayrıca, AWDFLASH programını çekin ve diskete kopyalayın

Daha sonra BIOS'a girerek, önemli ayarları bir kenara not edinBilgisayarı disketten açtıktan sonra komut satırına awdflashexe yazıp entere basınKarşımıza aşağıdaki gibi bir ekran çıkacaktır

File Name to Program kısmına anakartınızın üreticisinin web sitesinden indirmiş olduğunuz yeni bios bilgilerini içeren BIN uzantılı dosyanın diskinizdeki tam yolunu yazınBu işlemi yaptıktan sonra anakartınızın Flash tipi okunacak ve ekranda görülecektirAşağıda görüldüğü gibi Flash tipi “Winbond 29C020 / 5V “ olarak ekrana gelmiştirDaha sonra en alt kısımda size "Do You Want To Save BIOS? " şu anda kullandığınız BIOS'u kayıt edip etmeyeceğinizi sorulur "Y" tuşuna basarak bunu kabul edin

Daha sonra sizden şu anki bios dosyanızı biryere yedeklemeniz için bir dizin ve dosya ismi girmeniz istenecektir örneğin dosya ismi olarak ESKIBIOSBIN verebilirsiniz

Bu işlemi yaptıktan sonra entere bastığımızda karşımıza “Now Backup System Bios to a file “ uyarı yazısı gelecektir

Alıntı Yaparak Cevapla