02-03-2008
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Ispanak Köftesi
Sebze Yemekleri Ispanak Köftesi
Hazırlama süresi: 20 DAKİKA
Pişirme süresi: 35 - 40 DAKİKA
4 kişilik 542 Kalori
MALZEMELER
1/2 kilogram ıspanak
6 dilim beyaz peynir
1/2 bardak süt
3 çorba kaşığı galeta unu
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı margarin
3 dilim bayat ekmek içi
HAZIRLANIŞI
Ispanakları ayıklayıp, güzelce yıkayın Yıkadığınız ıspanakları tencereye alıp; kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin
Piştikten sonra iyice süzüp, küçük küçük doğrayın
Ekmek içini sütte bekletip, sıkın
Geniş bir tavada bir kaşık margarini eritip, ıspanağı ekleyin Bir tutam tuz ilave edip, birkaç dakika kavurun Ateşten alıp, biraz soğumaya bırakın Ekmek içi, galeta unu, beyazpeynir ve yumurtaları ıspanağa ekleyip yoğurun
Köfte harcını 10-12 eşit parçaya ayırın Her birini avuç içinde yuvarlayıp, hafifçe yassılaştırın ve ortasını çukurlaştırın Hazırladığınız ıspanak köftelerini; yağlanmış fırın kalıbına dizin ve 180 dereceye ayarlanmış fırında 35-40 dakika kadar pişirin
|
|
|