02-02-2008
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Hünkar Beğendi
Hünkar Beğendi
Hazırlama süresi: 20 DAKİKA
Pişirme süresi: 45 - 50 DAKİKA
4 kişilik 743 Kalori
MALZEMELER
1/2 kilogram dana kuşbaşı
4 adet patlıcan
2 adet domates
1 adet soğan
3 çorba kaşığı un
1,5 su bardağı süt
3 çorba kaşığı margarin
150 gram kaşar peyniri
Tuz, pulbiber
HAZIRLANIŞI
Bir çorba kaşığı margarin ve eti tencereye koyup, harlı ateşte kavurun Yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip, biraz daha kavurun Domateslerin kabuğunu soyup küçük küçük doğrayın ve biraz su ilave edip kanştırın Pişmeye bırakın
Patlıcanları ateşte közleyin, kabuklarını soyup limonlu su içine atın
Margarini derince bir tavaya koyup, unu ilave edin Pembeleşinceye dek kavurun
Limonlu patlıcanları iyice sıkıp, tavaya ilave edin Kısık ateşte, tahta bir kaşıkla ezerek yedirin Kaşar rendesi koyarak biraz daha pişirin Daha önce domatesle beraber kavurduğunuz ve bir kenarda beklettiğiniz eti, beğendinin üzerinde servis yapın
|
|
|