Yalnız Mesajı Göster

Cevap : mechule mektuplar

Eski 01-29-2008   #28
hayko26

Cevap : mechule mektuplar

Ba??n? yast??a koydu?unda ilk dü?ündü?ün insan kimse odur ilk a?k?n Üzerinden y?llar geçse de, hiçbir zaman unutamayaca??na emin oldu?un ki?idir Art?k zorunluluktan öteye geçmeyen ili?kilerde, bir ba?ka kad?n?n elini tutarken; hayalini kurdu?undan çok farkl? bir biçimde parkta gezdirdi?in çocuklar?n?n yüzünde bir kez daha gördü?ün hayalin ta kendisidir ?imdi uzaklardas?n ba?ta, duydu?un her ayr?l?k ?ark?s?nda, hangi ortamda olursa olsun gözlerinden bo?alan ya?lar?n ifadesidir Hangi zaman getirebilir lise s?ralar?ndaki tela??m?z?? Acaba beni be?enecek minin ard?ndaki ilk bak???n, arkada?larla yap?lan derin tart??malar sonras?nda at?lan ilk mesaj?n, defalarca y?rt?l?p yeniden yaz?lan ilk mektubun ve ?iir Kafe’;de masan?n üzerindeki iki salebin ve daha ilk günden korkusu hissedilmeye ba?lanan ayr?l???n gölgesindeki ilk bulu?man?n heyecan?n? ne verebilir? Ba?ka insanlara hitaben de olsa, ad?n? her söyledi?inde, her duydu?unda kap?ld???n rüzgard?r ilk a?k?n Güç bela izin al?nm?? ak?amlarda, ba? ba?a kalman?n hediyesi, öpü?meyi becerememenin göstergesi çarp??malarda, her ac?dan sonra göz göze geli?in çekincesidir Bütün hayat?n? ona adaman?n, bütün zaman?n? birlikte geçirmenin iste?idir ?ki kere öpsen üçün boynu bükük kalmas?d?r ilk a?k?n Özlemiyorum diyen ya yalan söyleyendir, ya da hiç a??k olmam?? oldu?u halde öyle hissetti?ini sanand?r ?imdi telefon çalsa, çocuklar?m, i?im ve daha ba?ka neyim varsa b?rak?p giderim demeyen, a?k? bilmeyendir ?lk seni seviyorum’;un heyecan?n? dünya üzerinde bulunan herhangi bir ba?ka ?eye de?i?meye haz?r oldu?unu söyleyen, asl?nda hiç sevmeyendir Verdi?i hediyeleri ba?ucunda tuttu?un, hala onun barda??yla çay içti?in kimse odur ilk a?k?n Mutlulu?a dair inanc?n?n, yeni sevgilinin geçmi?te birlikte oldu?u insanlar? anlatmaya ba?lamas?yla topra?a gömülmesidir Hiç kimsenin hesab?n? vermek zorunda olmayand?r ilk a?k?n ?lk elini tutu?un, ilk dokunu?un ve ke?fedilecek ne varsa ilk olu?un, yine de çevresinde ne kadar insan varsa sanki hepsi onu elinden almak istiyormu? k?skan???n gizemidir E?er hala ilk a?k?n?zla birlikteyseniz, hayatta yaln?zca bir kere kar??la?abilece?iniz bu ?anstan vazgeçmeyin Onun için elinizden gelenden fazlas?n? yap?n, gururunuz ba?ta, sahip oldu?unuz ne varsa hiçe saymakta tereddüt etmeyin…; Onsuz ya?amaya devam edece?inizi san?yorsan?z yan?l?yorsunuz Fiziksel olarak hayat?n?z? sürdürüyor olabilirsiniz, hatta kendinizi yaln?zl??a al??t?rmay? bile ba?arabilirsiniz Ama her zaman için, dünyan?n bir ba?ka yerinde daha fazla mutlu olabilece?inizi biliyor olaca??n?zdan ve elinizde pi?manl?klardan, siyah?n gölgesindeki güzden ve dünyan?n o son günü sizi arayaca??na dair inanc?n?zdan ba?ka bir ?ey kalmayaca??ndan, zaten onlar?n da hiçbir i?e yaramayaca??ndan emin olabilirsiniz Çünkü kaybetti?iniz yaln?zca ilk de?il, ayn? zamanda tek a?k?n?zd?r Mutlu olmak için ilk, son ve tek ?ans?n?zd?r ?imdi, seninle büyüdü?üm ?ehirde seni özlüyorum Sesinin ve gözlerinin bir önceki hayat?mda kald???n? bilsem de, bir gün mutlaka bana dönece?ine inan?yorum Bu sokaklar seninle gezdi?imiz sokaklar, bu sinema birlikte film izledi?imiz Bu okul, bu demiryolu, bu ta? ne varsa Hepsi durup peynir ekmek yedi?imiz Hiçbiri gerçek de?il ya da ben öyle görüyorum Bulamayaca??m? bilsem de, seni ar?yorum Kelimeler ç?rp?n?yor her zamanki gibi Beni seç diye yalvar?yor Oysa hiçbiri umurumda de?il ?ki tanesi hariç Her zamanki gibi

SU OL Bir an için sen su oldu?unu dü?ün Su denli özel, su denli yararl? ve su denli çok, tükenmez ?nan?yorum ki gerçekten de öylesin Ama ister çe?melerden dökül, ister göklerden ya?, ister nehirler dolusu ak dibi olmayan bir kovay? dolduramas?n Yani seni dinlemeyenlere sesini duyuramas?n Unutma daha çok ba??rd???nda, daha çok dinlenmesin, gürültünün parças? olursun yaln?zca Suyun yan?nda olanlar suyu en az içenlerdir Çünkü “;su nas?lsa burada, gerek yok ki suyu kana kana içmeye”; diye dü?ünürler T?pk? sesini sürekli duyanlar?n seni dinlemedikleri gibi! Ormandaki hiçbir hayvan, ?rma??n gürültüler koparan yerinden su içmeye çal??mad? ?imdiye dek Hepsi, hep sabah?n en sakin an?n? bekledi; suyun durgun yerlerini bulabilmek için Gittiler ve sakin sakin gereksinimlerini giderdiler Onlar için en uygun olan kendi istedikleri zamanda…; Sen hep bir su oldu?unu dü?ün Su gibi güzel, su gibi yararl?, su gibi vazgeçilmez…; Ve su gibi ya?am kayna?? oldu?unu dü?ün Ama su gibi ya?at?c? ol su gibi y?k?c?, sürükleyici ve öldürücü de?il! Suysan tarlalar? basma, insanlar?n yuvalar?n? y?kma, ocaklar?n? söndürme sana “;FELAKET”; denmesin! Suysan bir barda?a s??abil ki damarlara girebilesin! Su gibi özel, su gibi güzel, su gibi yararl?, su gibi gerekli ve su gibi bitmez tükenmez oldu?unu da unutma Ayr?ca su gibi sakin olabilece?in gibi su gibide “;k?yametler”; kopar?c? olabilece?ini unutma…; Vadiler varken önünde ve ovalar varken yay?labilece?in küçük ?rmaklara ay?rabiliyorsan kendini ve bardaklara bölebiliyorsan ya?am verirsin çevrene Yoksa hep duyulmayan, dinlenmeyen korkulan ve kaç?lan olursun seller, afetler gibi Tercih elindeydi hep ve hep sende “;senin”; ellerinde olacak Ya tutmay? ö?reneceksin dilini ya da hiç durmadan konu?tu?un için yaln?zca bombo? ve anlams?z sesler ç?kartan birisi oldu?unu zannettireceksin çevrendeki insanlara! Ama yapman gereken ?u de?il mi? Dü?üneceksin ne zaman ne söyleyece?ini, dü?üneceksin ki dinleyip dinlemedi?ini, kimin anlay?p anlamad???n? dü?üneceksin anlatmak istediklerinin ne kadar?n? anlatabildi?ini…; Hatta anlayanlar?n anlad?klar?nda senin anlatt?klar?n?n ne kadar? oldu?unu dü?üneceksin…; Konu?mak için en uygun zaman? bekleyecek en az ama en uygun sözcükleri seçmeye çal??acaks?n…; Yolcular?n önceden ald?klar? biletleri ceplerinde oldu?u halde saatlerini kontrol ederek zaman yakla?t???nda vapurun kalkaca?? iskelede haz?r olmalar? gibi sende fikrini bildirece?in ki?inin “;k?y?ya yana?mas?n?”; bekleyeceksin! Demeyeceksin “;benim ben can?m isteyince giderim iskeleye, vapurda o saniyede gelmek zorunda”;! Demeyeceksin “;Ben akl?ma geleni akl?ma geldi?i biçimde söylerim Kar??mdaki de de?il duymak, de?il dinlemek, anlatt???mdan bile fazlas?n? anlamak zorunda”;! Ke?ke öyle olsayd?n ke?ke hakl? olsayd?n ama maalesef öyle de?il Azg?n? aç?p “;?elaleden dökülen suyu”; içmeye çal??an bir tav?an gördün mü hiç? Ya da önüne ç?kan a?açlar? bile sürükleyen bir selden susuzluk gidermeye u?ra?an bir ceylan gördün mü? Kaplanlar bile içebilmek için suyun durulmas?n? bekler, beyni olan her canl? gibi! Hadi…; Sen ?imdi “;su oldu?unu”; dü?ün ve kendini “;su gibi”; hisset Su gibi özel, su gibi güzel, su gibi berrak, su gibi yararl?, su gibi ya?am kayna?? ve su gibi bitmez tükenmez oldu?unu an?msa…; Ama yine su gibi “;bir küçük barda??n içine s??d?r”; ki kendini girebilmeyi ö?ren insanlar?n damarlar?na ya?am ver vazgeçilmez ol!!!

A?k?n Dili
Hep "a?k?n dili olsa da konu?sa" deriz ??te birgün a?k konu?maya ba?lam?? ve demi? ki :

- "Ey insanl?k hep pe?imden ko?tunuz* bana ula?maya çal??t?n?z Asl?nda bana ula?t?n?z ama hiç farketmediniz Ben?m için a?lad?n?z zaman bile size hep yalan belki de ?aka gibi geldim Bana hep yak??t?rmalar yapt?n?z Size bir hikaye anlatay?m

Birgün küçük bir kedi kuyru?unu yakalamak için hep kendi etraf?nda dönüp duruyormu? ve büyük kedi dayanamay?p ne yapmaya çal???yorsun diye sormu? Yavru kedi de bana ancak kuyru?umu yakalad???m zaman mutlulu?a ula?aca??m? söylediler Ben de onun için u?ra??yorum diye cevap vermi?

Büyük kedi gülmü? ve "ben de küçükken senin gibiydim Hep kendi etraf?mda döner* kuyru?umu yakalamaya çal???rd?m ama birgün durdum ve dü?ündüm ve yürümeye karar verdim i?te o zaman anlad?m ki zaten o benim pe?imden geliyordu"

??te ?imdi anlad?n?z m?? A?k bir kedinin kuyru?udur ki ona ula?mak için pe?inden ko?man?z gerekmez* o zaten her hareketinizde arkan?zdan gelir