Yalnız Mesajı Göster

Cevap : mechule mektuplar

Eski 01-29-2008   #13
hayko26

Cevap : mechule mektuplar

?imdi karalamakta oldu?um ?u sat?rlara bak?p da, seni art?k sevmedi?imi dü?ünme sak?n, ne olur Bunca y?ld?r tek denizim sayd???m senden ba?kas? var oldu mu sanki benim için? Ama nas?l desem bilmem ki, sen benim gemime yol veren tek güzel denizim: Bil ki sen art?k benim için, geçmi? günlerimizdeki tan???m, safl???na, temizli?iine vuruldu?um o sevgili de?ilsin Yabanc?s?n bana , gitgide yabanc?la?maktas?n Art?k gitgide puslan?p bulan?kla?an sislerle, f?rt?nalarla çalkalan?p bo?u?an sen, ?imdi bir süredir kararan bir dü? gibisin Belle?im karanl?k, pasl? bir dü?ün y?k?nt?sal sular?n?n bo?untusu alt?nda bulunmakta sankiOdysseus’un umutsuzlu?undan ba?ka sar?laca?? günü, s???naca?? evi, tutaca?? yolu teknesi gibi t?pk?, beden-gemim yaln?zca ?ss?zla??p çorakla?an, “gurbet” le?en dalgalar?n itici , ürkünç s??l???na b?rak?lm??, umars?zca sallanarak sürüklenmekte ?imdi, gemimin yoluna aç?lan her çevren birer sanal gökyüzü perdesi Gemimin, bu çevrenlerdeki u?rad??? her k?y?, uydurma ve yapay sözden- kalelerin, sözde kulelerin, söz-kavaflar?n?n, sürüsüne bereket özensiz ve ?i?irme “Kavafi”nin sömürge valilikleri Sen : Benim her bir dalgas?n?n köpü?ü inci tanesi gibi öpülesi denizim! ?imdi bu ürkünç ve yaban elleri ve maskeleriyle ku?at?lm?? k?y?larda tutsak, ac?nas?, boynu bükük bir deniz tanr?ças? gibisin Benim tanr?çam: yoluma ç?kan her k?y?da zincirlere vurulmu? bir köle tanr?ça gibisin Ellerine kollar?na nas?l zincirler ba?lamaktalar, güzelim kanatlar?na hangi boyunduruklar, ne kilitler vurmaktalar böyle? Seni o k?y?dan bu k?y?ya o göz boyay?c?, görkemli, ba?tan ç?karan sirenleriyle çekerek sözden - yabanc? kalelerin burçlar?na bayrak yapan, zindanlar?na kapatan gücün gizemi ne? Gerçekte, bu sirenler seni neden, nerelere ça??rmakta, sürüklemekte? Neden ille de ba?tan ç?kar?c?l?klar?n? ve seni o yabanc? “el” lere uyarlama araçlar?n?, benim hiç anlayamad???m, al??amayaca??m bir tak?m “adaptasyon”; “aksiyon”, “avantaj” ve bunun gibi pek çok “el “in i?i maskelerin ard?n? gizlemekteler? Nedir bu senin güzel yüzünün anlamlar?na, kavramlar?na tak?lan çe?it çe?it maskeler, kim bunlar ? Neden gemimin u?ra?? k?y?larda kar??ma art?k sen; bu de?i?ik, yabanc? maskelerle süslenmi?, süslendirilmi? olarak ç?kmakta, ç?kar?lmaktas?n? Neden bir elin “capitol”da ise, öbürünün göbe?inde “center “ yaz?yor? Neden, sürekli Türkçesine uydurdu?un “deklarasyon”larla u?ra?t?rmaktas?n beni, dilinin has ?iiri yerine? Kulaklar?m? t?rmalamaktas?n? “De?ifre”lerinle, “assimilasyon”lar?nla daha çok ilgimi çekece?ini mi ummaktas?n? Neden tan?t?m?n? yapt???n her arac?da, bir yabanc? “el”in damgas? var? “Ajanda”lar?n, “bellona”lar?n, “becel”lerin, “puffy “lerin, “retig”lerinle güzelliklerine yepyeni güzellikler katt???n? m? dü?ünüyorsun? Uzatt???n parmakuçlar?nda yazg?n? de?il, “destinasyon”unu okuman?n anlam? nedir? Seninle yak?nla?mak, bütünle?mek iistedi?imde önce “entegrasyon” diye tutturuyorsun, ard?ndan, ben art?k böyle, ça?da?ça ko?uyorum seninle, diye diretiyorsun bana! Yak?nla?mam?z? istiyorsam, “referans”lar?m? göstermeliyim, “performans”?m? sergilemeliyim, “radikal”l???m? kan?t-bask? yap?yorsun, ayr?ca “konjoktür”ünü aç?klamam için ter ter tepiniyorsun

Sana neler oldu böyle, kim ne yapt?, niçin yapt?lar? Nedir bu halin, s?k?nt?n ne, kim ç?ld?rtt? seni? ?nan ki seni tan?yabilmem bile art?k çok güç, çok geç Bir zamanlar dalgalar boyu estirdi?in püfür püfür esintilerinle ayaklanan k?y?larda, as?l ve neden böylesi de?i?tiler, de?i?tirebildiler seni? O akpak , tertemiz denizk?z? ?ark?lar?n, nas?l oldu da ölümcül sirenlerin seslerine dönü?tü? Ölüyorsun tanr?çam, bil ki seni öldürüyorlar! Ça?da?l?k, küresellik diye diye, sana binbir yüz yak??t?ran, bundan da utanmaz bir övünç duyan korkunç “kolleksiyon” culara kurban gidiyorsun Bense dayanam?yorum: Beden - gemim hâlâ senin pe?inde bir o yana bir bu yana , k?y?lardan k?y?lara Senin ölümünle, bende günden güne yokolu?a do?ru çekile çekile, ben de öle öle Odysseus’un, gerçek evinden, yuvas?ndan -annesinden- uzakta, yoluna yeni ya?am umutlar?n? saça saça onu ölüme sürükleyen yabanc?lar?n, yabanc? ve ölümcül seslerin ça?r?s?na kap?lm?? teknesi gibi, beden- gemim sürükleniyor Belle?im seni, önüne ç?kan her çevrende dü?tü?ün tutsakl?klar içinde umars?zca izleye izleye çürüyor

??te sana bu mektubu, bu dü?üncelerle yazmaya giri?tim Seninle ancak, do?rudan ileti?im kurmam? sa?layabilecek tek arac? oldu?unu dü?ündü?üm mektubumla ula?abilece?imi dü?ledi?im için Yeniden senin o yal?n, süssüz, sana hiç yak??mayan yabanc? tak?lardan ar?nm??, salt benim olan beden-diline kavu?mak özlemiyle yana yana Seni, kendi öz benli?inle kazanana dek de seninle mektupla?may? sürdürece?ime and içerek; benim e?siz dilim