Yalnız Mesajı Göster

Cevap : mechule mektuplar

Eski 01-29-2008   #12
hayko26

Cevap : mechule mektuplar

Sevgili, biricik dilim: Dü?üncelerim, duyarl?l???m, sevgilim, bir tanem
Uzunca bir süredir seninle yak?ndan yak?na, derinden derine, içten içe, sarma? dola? görü?emez olduk Ayr?lm?? de?il de ayr? dü?mü? gibiyiz Uzakla?m?? say?lmay?z ama aram?za sokulmu? birtak?m engellerle uzakla?t?r?lm?? gibiyiz birbirimizden
Sana bu nedenle mektup yazmak istedim Aç?kças? senin varl???n/ “var” olu?un konusundaki duygusal inanc?m?n saf ve dürüst içtenli?ine, kalemimin arac?l???yla ula?may? diledim Ben bu içtenli?e öylesine gereksinim duymaktay?m ki: senin varl???n?, hiç bugünkü gibi yüre?imin sonsuzluklar?ndan ça??rmam??, özlememi?tim Bil ki, art?k benli?imin bütün gücüyle özlemekteyim seni: çünkü gereksinmekteyim Varl???m, varl???na gereksinmekte Dahas?, san?r?m senin de bildi?in gibi, mektup duygu ve dü?ünceler aras? ileti?im kurman?n en kestirme yolu Ayr?ca, bu ileti?imin en büyük giri?imi olan yazmak? Yaz? edimi ya da yaz?nda, mektup ölçüsünde hiçbir tür duygusall???n ve dü?ünselli?in birebir ve ola?and??? s?cakl???n?, eri?ebilirli?ini bugüne dek sa?layamad? Ne bunca ?iir, ne öykü/roman/deneme ve günlüklerle, duygular?n ve dü?üncelerin sana olan özlemleri dindiremedi, aç?klanamad? Sana yani dile getirelemedi ??te bu aç?dan mektup, çok de?erli bir arac?

Bir de mektubun, bana göre al?c?s? için oldu?u ölçüde, vericisi aç?s?ndan da bir ba?ka önemi var: ?öyle ki, yazd?klar?yla gönderme yapan, bu arada kendi duygu ve dü?üncelerini de tartmak s?namak olana?? bulur Mektup da, bu i? için biçilmi? kaftand?r neredeyse;sevginin ve nefretin en dolays?z, en belirgin d??avurumsal yaz?n türüdür San?r?m ?imdilerde mektubun, bilgisayar arac?l???yla yeniden gözde olmas?n?n aç?klamas? da bu olsa gerek: Yaln?z bu noktada yan?lt?c? olan, mektubu gönderenin, onu ‘ salt kendine dönük ‘ bir ileti?im arac? olarak kullanmas?, bu arada senin tepkilerini de gözard? edebilmesi

Oysa benim sana mektup yazmak istememin nedeni, do?rudan seninle ilgili Amac?m bütünüyle sana yönelik; derdim, s?k?nt?m seninle, nedenimin kayna?? sende Bu konuyu ilerde, ba?ka mektuplar?mda daha geni? biçimde de?meyi deneyece?im ya; ?imdilik izin verirsen ilkin senden ne bekledi?ime, gerçekte beklentimin ne oldu?una k?saca de?inmekle yetineyim Ba?ka türlü söylersem, sana duydu?um gereksinimimi ve özlemimi belirttim ama seni neden özledi?imi san?r?m aç?klamam gerekiyor

Bir kez, ben do?dum do?al? hiç bugünkü gibi ‘d???mda’ bulmam??t?m, duyumsamam??t?m seni Senin ‘ sen ‘ , yani benden ayr? gayr? ve neredeyse bir yabanc? oldu?unu bilmezdim Benim için sen, ‘ben’din sevgili dilim: Ben’i do?uran da, yo?uran da, sendin Benli?imi i?leyen, akl?m? e?iten, bilgimi dam?tan ve ço?altan, d???mdaki dünyayla ilgiler kurmam? sa?layan, bütün d??sal ili?kilerimi geli?tiren ve sa?altarak düzelten sendin Öyle ki, sen benim gerçek annemsin, ya?am?m seninle ba?lad?, diyebilirim Sen, elli y?l önce ya?am?m?n alacal? denizinde ç?kt???m yolculu?un pusulas?, beden-gemimin yol göstericisi oldun

Gemimin, yani belle?imin aç?ld??? ya?am denizinin tarihini ve co?rafyas?n?, geçmi?ini ve gelece?ini yazan güne?ler, aylar, y?ld?zlar, bulutlar, çevrenler, akyeller, karayeller, yeni karalard? senin bütün ?iirlerin, destanlar?n, romanlar?n, öykülerin, denemelerin ?zleklerini, yani izledi?i ak?nt?lar?n yol yanl??lar?n? / haritalar?n? belirmeyen ?ark?lar?n?, duygular?n? hayk?ran, seslendiren sirenlerini, senin karasular?nda dola??rken duydum ben: Sirenlerinin beni ça??ran seslerinin t?n?s? ba?tan ç?kar?c?yd? ama aldat??c? de?ildi O seslerin, kimi zaman gemimi yeni bir karaya ça??ran ku?tan, “Çal?ku?un”ndan, kimi zamansa bir ba?ka teknenin,”Medar? Mai?et Motoru” nun güvertesinden ç??l?klar?n? duyar, kiminde “Aganta Burina Burinata ! “ diyerek kükreyen bir deniz aslan?ndan gümbürdedi?ini i?itip irkilir, kimi de, “ Memleketimi seviyorum! “ , “Anlatam?yorum”, “ASU” diye diye, “Sen Beni Sev! Bo?aziçi ??ng?r M?ng?r! Sevdim Seni Ey ?nsan! “ diye diye, “Güne?le! Güne?le! “ diye diye, yolumu yordam?m? ayd?nlat???n? görür, dü?erdim artlar?na

“Haritada Bir Nokta”yd?m, senin noktan: Ey benim saydam perim, göz al?c?, gönül çelen renk renk kanatlar?nla capcanl? , dipdiri uçu?an deniz k?z?m! Do?rulu?una, yal?nl???na, içtenli?ine öylesine tam inan?r, beni kand?ramad???n? bilir, hiç mi hiç yabanc?lamazd?m ki seni Benimsin ve ‘Ben ‘sin derdim bütün gücümle